×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

França: L’onada de vagues contra Macron i els desafiaments de l’esquerra revolucionària

El divendres 24 de febrer, a Cotxeres de Sants a les 19h, des d'Esquerra Diari et convidem a un nou fòrum, aquest cop sobre la situació de vagues actuals a França contra la reforma de les pensions de Macron i amb la participació d'Alberta Nur de Révolution Permanente, la qual haurà passat també pel fòrum de Madrid el dia 22.

EsquerraDiari.cat

dissabte 11 de febrer
Facebook Twitter

França torna a ser epicentre europeu de protestes i vagues massives. Com va passar amb el gilets jaunes, la lluita de classe torna a estar a primera línia a l’estat veí. Aquest cop és contra la reforma de les pensions de Macron.

Et pot interessar: França: la força és al carrer, és possible vèncer a Macron!

El neoliberal president francès vol, entre altres modificacions, ampliar l’edat de jubilació dels 62 anys fins als 64, escunçant-se que és l’única forma de garantir la seva sostenibilitat. A més també s’amplia el període de cotització fins als 43 anys fent que tot aquell treballador i treballadora que no arribi a 43 anys treballats, estigui condemnat i condemnada a la precarietat fins al final de la seva vida.

Per això, per aquest atac brutal contra les condicions de vida de la classe treballadora, fins a 3 milions de francesos han sortit al carrer per plantar cara i més del 80% de la població està en contra d’aquesta reforma que el president francès vol aprovar de manera exprés.

Et pot interessar: França: “Construïm un moviment estudiantil massiu al costat dels treballadors per guanyar”

Entre aquests 3 milions de treballadors, treballadores, estudiants, joves i migrants que fan palesa la seva rabia als carrers de França, estan els companys i companyes de Révolution Permanente, diari francès de la xarxa de diaris La Izquierda Diario i grup polític germà del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT).

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de EsquerraDiari.cat (@esquerradiari)

Per això, en aquest fòrum el proper 24 de febrer a les 19 h a Cotxeres de Sants, tindrem com a convidada l’Alberta, militat de Revolution Permanente que ens expondrà de primera mà la situació que es viu actualment a França, les perspectives que té aquesta lluita i els desafinaments de l’esquerra revolucionària en aquest marc de vagues i manifestacions. Abans, la companya Alberta haurà participat també d’un fòrum a Madrid amb els companys d’Izquierda Diario.

Et pot interessar: Anasse Kazib: "Per guanyar, necessitem una estratègia de combat que sorgeixi de les bases"

Acompanyarà a l’Alberta, Santiago Lupe, director d’Esquerra Diari i dirigent de la CRT per reflexionar sobre les lliçons que deixa la lluita de la classe treballadora francesa i el rol d’una força revolucionària en un escenari d’aquest tipus.

Us invitem a totes i a tots a participar d’aquest fòrum d’Esquerra Diari i us esperem el proper 24 de febrer a Cotxeres.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l'empresa

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l’empresa