×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

França: paralitzen les refineries de Total en suport a vaga de Grandpuits i per l’ocupació

La mesura és per 48 hores. Aquest dimecres, les refineries de la petroliera Total es van declarar en vaga en resposta a l'anomenat de la CGT FNIC i els vaguistes de Grandpuits. Ho fan en solidaritat amb aquesta lluita, però també en defensa de l'ocupació en tot el grup.

Révolution Permanente

dijous 4 de febrer de 2021
Facebook Twitter

Crèdit de la foto: Karim Ait Adjedjou

“Normandia, Flandes, La Mède, Feyzin, Donges estan en vaga des de dimecres. Cap producte surt de tots aquests llocs durant 48 hores! En les xarxes socials aquest matí, Thierry Defresne, representant sindical central de la CGT en les refineries de Total va anunciar la bona notícia: les refineries han seguit en gran manera l’anomenat a una mobilització en solidaritat amb els Grandpuits i en defensa de l’ocupació en tot el grup empresari.

Per part seva, Adrien Cornet, delegat de CGT Grandpuits i líder de la lluita en curs, informa d’un nombre significatiu de vaguistes. “Normandia 50% per a refinació i 40% per a petroquímica, Flandes 100%, La Mède 40%, Feyzin 100% per a refinació, 60% per a petroquímica i 70% per a enviaments”.

Aquesta reeixida mobilització segueix un anomenat de la FNIC i la CGT Grandpuits a una vaga de 48 hores en solidaritat amb la lluita de les refineries de Seine-et-Marne. En els últims dies, segons va informar Adrien Cornet en la junta general celebrada ahir, un equip de vaguistes havia visitat diversos llocs de Total per a realitzar aquesta crida i convèncer als seus companys que segueixin el seu exemple. “Hem de demostrar-li a Total que estem units, units passi el que passi. No són els treballadors de Grandpuits els que tenen davant, són tots els companys i companyes de les refineries que s’enfadaran. Això és el que els espanta!», va dir Cornet als refinadors de Normandia, abans d’anar a Feyzin.

Segons va informar l’agència Reuters, després d’aquest moviment: “Total, per part seva, ha indicat que, després de la crida a la vaga, els enviaments de productes podrien veure’s interromputs en algunes de les seves refineries, afegint no obstant això que continuaria assegurant el subministrament de la seva xarxa d’estacions de servei i els seus clients."

Aquest primer dia de vaga solidària és, en qualsevol cas, un bell símbol i una demostració de la forma en què les refineries de Grandpuits han impactat a tots els treballadors a través de la seva lluita exemplar. No obstant això, perquè Total es doblegui i s’oposi més àmpliament als atacs dels empresaris, serà necessari anar més enllà de les 48 hores de tots junts a nivell de sector. De fet, el que necessitem és un veritable pla de batalla per a tot el mon laboral, i aquesta perspectiva l’haurem de defensar als carrers el 4 de febrer.

Com l’any passat en les duríssimes vaga del transport a París, en aquesta gran vaga de Grandpuits el nostre grup germà de la tendència Revolució Permanent del NPA (Nou Partit Anticapitalista), està jugant un rol destacat en aquest conflicte extremadament difícil i testimoni per a la lluita de classes a França.

Article de Pablo Morao per a Revolution Permanent, traduït per a l’Esquerra Diari.


Facebook Twitter
Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d'eliminar la sedició"

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició"

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

Rècord d'encariment de la cistella de la compra a l'octubre amb una alça de preus del 15%

Rècord d’encariment de la cistella de la compra a l’octubre amb una alça de preus del 15%

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel