×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Govern central i Govern català preparen la taula de diàleg

El president Torra i l'el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonés, han anunciat l'equip català que acudirà a la taula de diàleg dimecres que ve. La dreta escataina desesperada.

Guillermo Ferrari

dilluns 24 de febrer de 2020
Facebook Twitter

Finalment, el president Quim Torra i el Vicepresident Pere Aragonés han acordat la composició de la delegació catalana que acudirà a la reunió que aquest dimecres faran a La Moncloa amb els seus homòlegs de l’Estat espanyol. En un comunicat conjunt enunciaven que volien integrar-la amb el president Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

En el comunicat es denuncia que la “negociació” no serà normal per la situació de presó i exili que sofreixen aquests dirigents polítics. El Règim del 78 usa aquesta presó i exili com un xantatge contra el poble català. I, de fet, continua amb la dictadura de les togues, l’ofensiva contra l’independentisme català, i, especialment, contra el seu flanc esquerre i anticapitalista.

De totes maneres, la delegació estarà integrada també pels consellers de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró (JxCat), i el de Exteriors, Alfred Bosch (ERC), i les diputades Elsa Artadi (JxCat) i Marta Vilalta (ERC), a més del diputat republicà Josep Maria Jové, i l’excap de gabinet de Puigdemont i Torra, Josep Rius.

Més enllà de les baralles i cops de colzes mal dissimulats, tant Junts per Catalunya, com Esquerra Republicana de Catalunya aposten pel diàleg amb el Govern de Pedro Sánchez. No obstant això, aquest diàleg difícilment pugui servir per a pactar un referèndum d’autodeterminació. Línia vermella que l’aparell del PSOE no vol trepitjar. I, per descomptat que el Règim del 78 està vigilant atentament.

La dreta i la ultradreta, en sintonia amb tota l’ofensiva repressiva de l’Estat, està cridant desesperada per la reunió del President d’Espanya amb els representants catalans. I, davant això planteja en el Congrés una pregunta a Sánchez: sobre l’"impacte constitucional". D’aquesta manera, els de Pablo Casado pretenen que en el Congrés es voti una moció referida a la reunió del dimecres de tots dos executius.

Encara que la dreta escataini amb ganyotes de dolor, de la primera reunió entre governs no s’espera gran cosa. Com ja va denunciar la CUP, aquesta taula no reconeix a “Catalunya com a subjecte polític de ple dret” i que “Aquesta trobada llavors, no pretén abordar ni les necessitats socials ni tampoc les demandes nacionals”. Com a molt es podrà pactar “Un nou finançament” que no posarà fi a la repressió, ni acabarà amb les ingerències constants de la judicatura…”.

Un ampli espectre de la societat catalana (al voltant del 80%, segons dades de successives enquestes) desitja votar sobre l’estatus de Catalunya. No obstant això, la Mesa d’aquest dimecres, presidida per Pedro Sánchez, coimpulsor de l’aplicació del 155, difícilment pugui arribar a un pacte que convoqui aquest referèndum. La direcció procesista d’ERC i JuntsXCat porten al poble català cap a una altra frustració política.

No és possible un pacte amb el Règim del 78, fins i tot quan aquest es troba liderat per la seva cara “més amable”. Quina classe de diàleg es pot realitzar, si mentrestant la “justícia” continua empresonant a més activistes, inventant judicis i tractant d’inhabilitar a Torra per haver penjat una pancarta.

És necessari un "diàleg" entre els treballadors i els pobles de tot l’Estat per a unificar la seva lluita contra el pútrid Règim monàrquic i cavernari. I, sobre les ruïnes del mateix obrir assemblees constituents que resolguin els greus problemes socials, democràtics i una relació territorial que satisfaci a tots els pobles permetent la col·laboració fraternal.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza