×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Un exemple de classe: els "manters" confeccionen material sanitari per pal·liar la crisi

Des del sindicat de "manters" han començat una iniciativa de confecció de màscares i material de seguretat per ajudar a pal·liar la crisi sanitària. Una mostra de solidaritat que se suma també al banc d'aliments que estan impulsant per als més desprotegits. Tot un exemple de classe en temps de crisi.

EsquerraDiari.cat

divendres 27 de març de 2020
Facebook Twitter

@Fotomovimiento

El Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona està demostrant una enorme resposta de solidaritat amb el personal sanitari davant el col·lapse de la sanitat pública que ha provocat la crisi del Covid-19.

Des del sindicat de "manters" han començat una iniciativa de confecció de màscares i material de seguretat per al personal sanitari que s’està enfrontant a la crisi sanitària en la que escasseja tot tipus de material com són guants, màscares, EPIs o desinfectant. Per no parlar de la falta de llits, unitats d’UCI o respiradors assistits.

Des de la cooperativa que utilitzen per a confeccionar la seva pròpia roba per a la venda, els venedors ambulants han posat el seu propi taller a la disposició d’ajudar els sanitaris i sanitàries donant màscares i bates, entre altres materials per a la seguretat.

A més, des del propi sindicat estan impulsant també un banc d’aliments per a lliurar productes de primera necessitat a famílies vulnerables i en situació de pobresa o que no percebin cap ajuda o prestació per desocupació.

Sens dubte, la mostra de solidaritat dels venedors ambulants, un dels sectors més desprotegits de la societat, és un gran exemple de classe davant la crisi sanitària del coronavirus i les mesures totalment insuficients del Govern de Pedro Sánchez.

Unes mesures que, a més, no fan una altra cosa que protegir a les patronals i les seves empreses perquè després sigui la classe treballadora la que acabi pagant els costos d’aquesta nova crisi.

En aquest sentit, els manters estan demostrant també que, més enllà de les mesures de les institucions, la classe treballadora i els sectors populars també poden donar solucions a aquesta crisi.

Cal destacar que aquest gest de solidaritat efectiu dels venedors ambulants pren major rellevància si tenim en compte que per a la majoria, l’Estat d’alarma se suma a la situació d’exposar-se diàriament a la repressió i criminalització que sofreixen normalment per part de les forces de seguretat i les institucions com el propi Ajuntament de Barcelona, quelcom que fa que aquesta situació es vegi agreujada, encara més, per a un dels sectors més indefensos com són els propis "manters".

Si vols col·laborar amb la iniciativa solidaria del Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona, pots fer-ho a través de:

Via Transferència:
ES22 3025 0001 1614 3359 2200

Titular: Asociación Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona
Concepte: Donació Banc Alimentari

Realitzant una donació mitjançant Paypal:
paypal.me/topmanta

O donant aliments. Per coordinar el lliurament contactar amb:
[email protected]


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones