×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Gran suport a Anasse Kazib, l’obrer precandidat presidencial que es presenta a la Sorbona malgrat la ultradreta francesa

Aquest 9 de febrer el precandidat presidencial per Révolution Permanente donarà una xerrada a la Sorbona. La presència a la universitat més famosa de França d'un treballador que lluita pels drets dels sectors populars, va espantar a la ultradreta que va llançar una campanya racista i islamofòbica.

dimecres 9 de febrer de 2022
Facebook Twitter

La solidaritat amb Kazib no es va fer esperar. En les xarxes socials l’etiqueta #AnasseSorbonne va ser segon trending topic del país gal per la resposta de centenars de persones davant l’atac de l’agrupació d’ultradreta “Natifs” (Nadius).

Natifs és la reconversió de “Génération identitaire”, l’organització que al març de l’any passat el Govern de Macrón es va veure obligat a dissoldre perquè la seva militància d’odi antiimmigrant i religiós adquiria el caràcter d’una milícia, que no podia ser controlada per les institucions repressives de la V República. L’organització supremacista va ser prohibida perquè anava contra el propi monopoli de la força per part de l’Estat francès. Una cosa similar a les milícies de supremacistes blancs que fan costat a Donald Trump als Estats Units.

Ara aquests militants ultradretans es van espantar davant la presència de Anasse Kazib en la universitat. Un treballador ferroviari, revolucionari, d’origen marroquí, que defensa i lluita per les causes populars com l’exigència de justícia per Adama Traoré, el jove negre assassinat per la Policia francesa, un símbol del racisme que la pròpia classe dominant francesa genera i reprodueix, o la defensa dels drets de treballadores i treballadors, de la joventut, de les dissidències sexuals.

Una lluita que Anasse i Révolution Permanent emmarquen en la baralla de fons per un govern de treballadors i el poble pobre.

El jove obrer, militant revolucionari, al costat de la seva organització i molts aliats enfronta l’obstacle antidemocràtic de la llei francesa d’aconseguir 500 avals d’alcaldes per a poder ser candidat presidencial. Però està despertant molta simpatia i suport entre aquests sectors de les majories populars.

Tot això és el que li va posar els pèls de punta a aquesta organització racista. Per això en els afiches Natifs parla de Kazib com “0% francès, 100% islamista”, per la seva família marroquina.

Cartells que van pegar en el barri llatí a París, com a manera d’intimidar al precandidat i pressionar a la universitat perquè anul·li la xerrada del precandidat. Per això també va rebre la solidaritat del partit NPA.

El que va generar l’atac d’aquesta ultradreta va ser la defensa de moltes veus d’estudiants, docents, activistes i personalitats perquè en la Sorbona s’escolti la veu de l’esquerra. Un elemental dret democràtic.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”