×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Guerra i inflació; aquesta crisi no la pagarem la classe treballadora. Suma’t a l’Assemblea de Treballadors d’Esquerra Diari!

Des de l'esclat de la guerra d'Ucraïna la inflació s'ha desbocat a tot Europa, arribant a l'Estat espanyol a les dues xifres. Mentre aquesta situació suposa un empobriment per a la classe treballadora, el Govern prepara els pressupostos més militaristes de la història recent.

EsquerraDiari.cat

divendres 18 de novembre de 2022
Facebook Twitter

Foto: EFE/EPA/TOMS KALNINS

Avui dia no hi ha major preocupació per a la classe treballadora i els sectors populars que la inflació. Una tendència alcista que es va iniciar ja en el primer trimestre del 2021 producte de l’escassetat d’algunes matèries primeres. Però sumat a aquest factor, els esdeveniments d’aquest 2022, especialment la guerra d’Ucraïna, han provocat que la inflació pugés a cotes no vistes a Europa en dècades.

La reaccionària invasió de Rússia a Ucraïna va provocar un terratrèmol econòmic a Europa i al món sencer. La dependència d’Europa del gas rus i el tancament de la “aixeta” per part seva, sumat a les polítiques sancionadores de la Unió Europea, ha tingut com a conseqüència una caiguda de l’oferta en el mercat energètic, la qual cosa ha acabat encarint el seu preu a nivells extraordinaris.

Aquesta política de sancions portada endavant per la Unió Europea, que gens afecta als oligarques russos, i si tant al poble rus com a la resta de pobles d’Europa, ha provocat un encariment generalitzat del cost de vida, afectant no sols el mercat elèctric, del gas i els combustibles, sinó per interdependència amb aquests, al mercat dels aliments, subministraments, i un llarg etcètera.

Aquest encariment en cadascun dels passos de la cadena de producció, acaba repercutint de manera dramàtica a la butxaca de la classe treballadora i els sectors populars. Amb una inflació que ha arribat a situar-se en les dues xifres a l’Estat espanyol, la classe treballadora ha vist com cada mes omplir la cistella de la compra o pagar les factures era més i més car.

Un augment en el cost de la vida que ha anat minvant el poder adquisitiu de milers i milers de treballadores i treballadors. De fet, l’OCDE ja ha assenyalat que per quan finalitzi aquest 2022, el poder adquisitiu perdut per la classe treballadora a l’Estat espanyol aconseguirà el 4,4%.

Enfront d’aquesta situació, el govern “més progressista de la història”, prepara els pressupostos més militaristes mai elaborats en el Règim del 78. Mentre milers de famílies esperen en les tristament famoses “cues de la fam” i fan malabars per a pagar les factures (les que poden), el govern es compromet amb aquest monstre imperialista que és la OTAN, comandada pels EUA, a realitzar una inversió rècord en Defensa.

Mentrestant, el govern al costat de la patronal i les burocràcies sindicals, cerca un “pacte de rendes”, que augmenti el salari sols fins a un 3,5%. Veient les dades d’inflació i el seu impacte en la pèrdua de poder adquisitiu, queda clar que aquest 3,5% és insuficient, i que tant el Govern, com les burocràcies sindicals i la patronal, el que busquen és que, novament, aquesta crisi la paguem la classe treballadora.

Ens parlen d’esforços davant temps difícils, però res ens diuen dels beneficis extraordinaris de les elèctriques, els grans supermercats i la banca o dels beneficis empresarials que van augmentar un 84% en el primer semestre d’aquest 2022. Clarament els comptes per als capitalistes els hi surten positius. Sempre a costa nostra.

Però davant aquesta situació, són molts els treballadors i treballadores que en els últims mesos han sortit a lluitar i s’han organitzat en els seus centres de treball per a denunciar i lluitar contra aquesta situació. Que no s’han resignat als discursos derrotistes del Govern i les burocràcies sindicals. Molts els quals, no es posicionen ni amb la OTAN ni amb Putin, i comencen a adonar-se del caràcter d’aquesta guerra i els interessos de classe que la guien.

I són aquests exemples els que des d’Esquerra Diari volem difondre, secundar i ajudar a la seva coordinació i que serveixin per altres sectors que s’estan preparant per aconseguir que la inflació no continuï minvant el seu salari. Per això volem convidar-te a la pròxima Assemblea Oberta de treballadors i treballadores d’Esquerra Diari.

Suma’t!! Contacta amb nosaltres:

Whatsapp: 659 360 140
Instagram: @esquerradiari
Facebook: /EsquerraDiari
Twitter: @EsquerraDiari


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó