×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

IAC i CSC convoquen vaga general a Catalunya aquest 11 d’octubre

L'aturada de 24 hores ha estat convocada per Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), amb l'objectiu d'exigir millores laborals, però coincidint alhora amb la data en què es preveu que serà comunicada la sentència del judici del "procés”.

Jaime Castán

dimecres 2 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Els sindicats Intersindical-Confederació Sindical Catalana (CSC) i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han convocat aquest dilluns una vaga general a Catalunya per a divendres que ve 11 d’octubre, fent coincidir la data de la convocatòria amb els dies en què es preveu que serà coneguda la sentència del Tribunal Suprem sobre la causa del “procés”.

A dos anys del referèndum de l’1-O, la vaga adquireix un marcat caràcter polític i pot anunciar una “tardor calenta” a Catalunya en el marc de la sentència del “procés” i de l’augment de la repressió estatal, com mostren clarament les detencions dels set integrants dels CDR el 23-S}}}

La convocatòria és similar a la que la Intersindical-CSC va realitzar el passat 21 de febrer, coincidint amb l’inici del judici del “procés”. En aquella ocasió com en aquesta, ara a més amb la IAC sumant-se a la convocatòria, els sindicats convocants exigeixen la derogació de la reforma laboral i la implantació d’un salari mínim català de 1.200 euros; així com majors recursos per a Inspecció de Treball amb la finalitat de perseguir el frau laboral, mesures en favor de la igualtat de gènere i per l’eliminació de la bretxa salarial i un augment de les pensions per a recuperar el poder adquisitiu perdut en els últims anys.

Davant un escenari de creixent autoritarisme i criminalització per part de l’Estat i el Govern en funcions del PSOE cap al moviment democràtic català, és fonamental que les organitzacions sindicals convoquin àmpliament a reunions i assemblees en els centres de treball, així com en les universitats i instituts per part dels sindicats estudiantils, perquè el pròxim 11-O efectivament hi hagi una aturada de 24 hores a Catalunya que conflueixi amb la resta de les accions de protesta planificades per a aquestes dates.

La vaga ha de marcar el tret de sortida d’un pla de lluita contra la repressió i per reprendre la lluita pel dret a decidir amb les forces i mètodes de la classe treballadora i els sectors populars.


Facebook Twitter

Jaime Castán

Nació en Zaragoza. Es historiador, periodista de Izquierda Diario y milita en la Corriente Revolucionaria de Trabajadores y Trabajadoras (CRT) del Estado Español.

Segueix-lo a Twitter

@JaimeCastanCRT

Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya