×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Interior justifica la multa per portar una bandera antifeixista a una protesta contra Vox a Saragossa

Davant la pregunta del diputat d'EH Bildu, Jon Iñarritu, el Ministeri de l'Interior ha legitimat l'actuació policial el 23 de maig a Saragossa on un manifestant va ser multat per portar una bandera antifeixista en una bossa.

EsquerraDiari.cat

dimecres 22 de juliol de 2020
Facebook Twitter

El matí del 23 de maig va ser convocada per Vox una caravana de cotxes a Saragossa, com en d’altres ciutats, que va ser resposta des de la Coordinadora Antifeixista local organitzant una protesta. De camí a la protesta, la policia va registrar i va multar a una persona per portar una bandera antifeixista en una bossa. El fet va ser un escàndol en les xarxes socials.

Des d’Esquerradiari.cat estàvem participant i cobrint la protesta, i vam poder entrevistar la persona multada.

Ara el Ministeri d’Interior justifica l’actuació policial davant les preguntes que li ha realitzat Jon Iñarritu, diputat d’EH Bildu. Segons Interior: "els agents van procedir a identificar a la persona portadora de la bandera, resultant que la mateixa anava indocumentada, aconseguint confirmar la seva identitat després de diverses gestions". Després d’això, els policies van decidir multar a la persona aplicant el famós article 36.6 de la també famosa llei Mordassa, que permet sancions per falta greu per “desobediències a les forces de seguretat”.

De fet, el propi Govern “progressista”, lluny de derogar la llei Mordassa, ha permès que s’apliquin des del 14 de març més d’un milió de multes recolzades precisament en ella i en l’article 36.6. Des de la seva promulgació en 2015 pel PP i durant el seu mandat fins a 2018, es van aplicar 765.416 multes.

De la mateixa manera, Interior parla "dels agents actuants van exercir la seva activitat conforme als Principis Bàsics d’Actuació, amb plena neutralitat política i ideològica en l’exercici de les seves funcions" i de com l’actuació policial "s’ha ajustat a la normativa vigent". Justament aquesta normativa vigent de la llei Mordassa que el Govern de Sánchez i Iglesias no ha mostrat gens d’interès a modificar. De la mateixa manera és del tot falsa la neutralitat política i ideològica de la policia, no sols perquè aquesta travessada de dalt a baix per l’extrema dreta, sinó pel només fet de ser un cos repressiu i armat de l’Estat en defensa de la propietat privada. No per res la policia està sent qüestionada en molts països pel seu racisme i la seva vinculació amb l’extrema dreta, i la situació en l’Estat espanyol no és una excepció ni molt menys.

Així l’extrema dreta pot campar a plaer pels carrers. A la mateixa Saragossa es van veure en aquells dies de maig manifestacions no legalitzades amb persones portant banderes de Falange o Democràcia Nacional, sense rebre identificacions, registres, multes o càrregues; com sí ha ocorregut i ocorre en les protestes antiracistes, antifeixistes o les últimes contra les visites de Felip VI.

La “esquerra” afí al Govern “progressista” ens vol vendre que són l’alternativa a l’extrema dreta, un xantatge del “mal menor”, però en realitat no sols no han volgut disputar-li els carrers, sinó que han reforçat els aparells repressius de l’Estat, qüestió que, sense lloc a dubte, beneficia a la pròpia extrema dreta. A Saragossa, aquest 23 de maig, Podemos, IU-PCE i ZeC directament es van desvincular de l’acció en protesta contra la caravana de Vox. Després el Govern “progressista” justifica una multa per portar una bandera antifeixista Curiosa manera de combatre a l’extrema dreta no?


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea