×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Jeff Bezos, el capitalista més ric de la història mundial

El rànquing dels majors magnats del món que realitza la revista Forbes sosté que el fundador d'Amazon és l'home més ric del món i de la història acumulant 112.000 milions de dòlars.

Guadalupe Bravo

dijous 22 de març de 2018
Facebook Twitter

La revista Forbes publicava recentment la seva coneguda llista dels homes i dones més rics del món. El lloc número u va ser aquesta vegada per a Jeff Bezos, fundador de la plataforma d’e-commerce, Amazon.

El seu lideratge a la llista dels multimilionaris ha sigut indiscutible ja que va batre un rècord històric, amb una fortuna de 112.000 milions de dòlars, la més elevada mai registrada per la revista. I va sumar 39.200 milions en l’últim any, un augment en el seu patrimoni inèdit en la història del rànquing de Forbes, que el distingeix en el seu article com l’única persona que s’ha classificat amb una fortuna de 12 xifres.

El magnat va assistir a la Universitat de Princeton, va fundar Amazon el 1994, en un garatge de la ciutat nord-americana de Seattle. Entre les seves possessions es troba el 16% d’Amazon, a més de ser el seu CEO.

L’any 2013 es va quedar amb el reconegut diari The Washington Post, per la suma de 250 milions de dòlars.

Actualment a través de la seva companyia aeroespacial, Blue Origin, està desenvolupant un coet reutilitzable que podria arribar a transportar passatgers.

El "top five" dels milionaris

Dins el top five dels més rics del món es troben en segon lloc el conegut Bill Gates, creador de Microsoft; amb una fortuna de 90.000 milions de dòlars. En tercer lloc i amb 84.000 milions de dòlars s’ubica un altre nord-americà, Warren Buffet, propietari de Berkshire Hathaway. El quart lloc l’ocupa el francès Bernard Arnault amb una fortuna de 72.000 milions de dòlars, que dirigeix ​​el conglomerat de marques de luxe LVMH, més conegut com Luis Vuitton. En cinquè lloc, hi ha el creador de Facebook i el magnat més jove, Marc Zuckerberg que amb només 33 anys posseeix 71.000 milions de dòlars.

Capitalisme, desigualtat i lluita de classes

Les desigualtats generades pel sistema de producció capitalista permeten que un petit grapat de persones acumulin fortunes multimilionàries mentre milions de persones són marginats i viuen en la pobresa. Segons l’ONG Oxfam, 1 de cada 3 persones al món són pobres. A un dels seus últims informes sosté que: "Tan sols 8 persones (8 homes en realitat) posseeixen ja la mateixa riquesa que 3.600 milions de persones, la meitat més pobra de la humanitat. La súper concentració de riquesa segueix imparable. El creixement econòmic tan sols està beneficiant els que més tenen."

Mentre les fortunes valorades per la llista Forbes són les blanquejades pels magnats, amb els escàndols per evasió impositiva via empreses off-shore a paradisos fiscals que han sortit massivament a la llum en els últims anys no és difícil imaginar que aquestes fortunes segurament són encara més grans si es comptabilitzen aquestes fuites.

Per posar-li fi a tanta opulència i obscenitat per a uns pocs i pobresa per a molts cal atacar el guany d’aquests magnats que s’enriqueixen exercint relacions d’explotació capitalistes.

Els propers dies 21 i 22 de març, els treballadors i treballadores d’Amazon a San Fernando de Henares (Madrid) aniran a la vaga contra l’home més ric del món en defensa del seu conveni i contra la precarietat laboral. Aquest és el camí a seguir.


Facebook Twitter

Guadalupe Bravo

Nacida en Trenque Lauquen, Provincia de Buenos Aires en 1985. Es estudiante avanzada de Economía en la UBA. Miembro del Partido de los Trabajadores Socialistas desde 2004. Coedita la sección de Economía de La Izquierda Diario.

Segueix-lo a Twitter

@GuadaaBravo

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó