×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Jornada de vaga obrera i estudiantil a França contra la inflació i per l’augment de salaris

Arrenca una jornada de vaga conjunta convocada en diversos sectors de treballadors i acompanyada pel moviment estudiantil. Exigeixen augment de salaris, contra la inflació i la crisi.

EsquerraDiari.cat

dimarts 18 d’octubre de 2022
Facebook Twitter

Des dels piquets de les refineries de Total a Normandia, als piquets dels ferroviaris en les estacions de trens de París, a les portes dels col·legis secundaris i en les universitats. Durant tot el dia, seguirem la jornada de vaga de França per a la Xarxa internacional de La Izquierda Diario. França és avui el lloc de la la lluita de classes més avançada en aquest moment a Europa, contra la inflació i la crisi. Som allà, a través de la presència en tots aquests llocs dels nostres companys de Révolution Permanente. Fotos, vídeos i testimoniatges en directe.

Aquest matí arrencava així la jornada en els piquets de les centrals nuclears i les estacions de trens:

Una mica després, les portes de les escoles secundàries començaven el dia també bloquejades pels estudiants. Estudiants universitaris i de secundària han decidit sumar-se a aquesta jornada de vaga, bloquejant els seus centres d’estudi des del matí.

Després de tres setmanes de vaga a les principals refineries de França, les direccions sindicals, que fins llavors eren partidàries d’una política de “diàleg social” amb el govern de Macron es van veure obligades a convocar a una jornada de vaga intersindical (encara que sense la CFDT) aquest dimarts 18 d’octubre, pels salaris i les “llibertats sindicals”. Una mobilització ràpidament qualificada com a “vaga general” per molts mitjans de comunicació.

Els treballadors volen augments salarials d’acord amb la inflació. Genera molta ràbia que, enmig de la crisi, les grans empreses estan augmentant els seus beneficis. La petroliera Total, per exemple, va obtenir uns beneficis nets de 5.700 milions de dòlars en el segon trimestre de 2022, i després es va afanyar a pagar 2.620 milions d’euros als seus accionistes. En el cas de ExxonMobil, aquests són encara més sorprenents: 17.900 milions en el segon trimestre.

Quan els preus es disparen, la classe obrera francesa mostra el camí i empenyen a molts altres sectors de treballadors que s’estan organitzant per anar a la vaga, com els ferroviaris de la SNCF, les centrals nuclears i nombroses fàbriques franceses.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts