×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Jornades de Pan y Rosas a Barcelona: Per un 8M anticapitalista i de classe

Comencen unes setmanes intenses de cara al 8M en les que les dones de Pan i Rosas fem una crida a la lluita contra el feminisme institucional i els atacs de l'extrema dreta cap al feminisme.

Pan y Rosas Barcelona

dimecres 23 de febrer
Facebook Twitter

Comencen unes setmanes plenes d’activitats i assemblees per part de l’agrupació de dones Pan y Rosas per reivindicar que les feministes de la lluita de classes seguim aquí i que de cara a aquest 8M volem continuar construint un feminisme de les treballadores, les migrants i les persones LGTB.

En nombroses assemblees durant les últimes setmanes l’Assemblea Feminista de Barcelona va debatre i decidir la proposta de la Comissió Laboral del 8M, al costat de diferents col·lectius feministes i organitzacions, de convocar aquest any també "una jornada de Vaga General Feminista”, i fer una crida al sindicalisme combatiu per a poder “fer efectiu aquest objectiu i comptar amb la convocatòria de la Vaga Laboral que paralitzi l’activitat de les empreses i tot el sistema productiu”.

Una jornada en la que des de Pan y Rosas sortirem als carrers contra el feminisme institucional que no només no ha derogat les reformes laborals sinó que revaliden la precarietat i pobresa amb rostre de dona, com ha quedat de manifest des de l’Assemblea Feminista de Barcelona. Tot amb la complicitat dels sindicats majoritaris que sota el discurs del "diàleg social" disfressen el terrorisme patronal que sofrim.

Denunciem també que no s’hagi derogat la Llei d’Estrangeria responsable del “racisme institucional, la discriminació, la desigualtat salarial, l’existència d’un sostre de vidre i d’un sól enganxós", com explica també el comunicat de l’Assemblea Feminista.

Volem ser també el dic que pari a l’extrema dreta reaccionària. Aquesta dreta que criminalitza a les dones i les responsabilitza del contagi per sortir a lluitar contra els feminicidis o que llança missatges racistes contra els joves migrants, acusant-los de generar inseguretat. Aquest dic no pot ser el “feminisme” dels ministeris del govern.

Davant tot això, les persones que integrem l’agrupació feminista anticapitalista Pan y Rosas sortim amb un pla de jornades a Barcelona per a la formació i fer una crida a continuar construint un feminisme de classe.

Aquí us deixem el cicle d’activitats de les jornades de Pan y Rosas perquè no us perdeu cap activitat i pogueu unir-vos per construir un 8M combatiu:

DIVENDRES 25 de febrer: Assemblea oberta per organitzar un 8M combatiu amb Pan y Rosas a la Biblioteca Francesca Bonnemaison a les 17:30h.

DIMARTS 1 de març: Xerrada "Contra l’extrema dreta i l LGTBIFòbia. El feminisme institucional és una alternativa", a la UPF-Ciutadella, Edifici Jaume I. Aula 20.055. A les 15 hores.

DIVENDRES 4 de març: Acte "Dones treballadores: per a la derogació de la reforma laboral i la llei d’estrangeria", al Casal de Barri Pou de la Figuera a les 19:30h

A més de les jornades, les companyes de Pan y Rosas estarem donant suport a la mobilització de les treballadores del SAD (Servei d’Atenció a domicili) que lluiten pels seus drets i per la municipalització del servei aquest DIUMENGE 27 de febrer a Plaça Sant Jaume (Barcelona). A les 12 hores.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat