
Juan Chingo
Integrante del Comité de Redacción de Révolution Permanente (Francia) y de la Revista Estrategia Internacional. Autor de múltiples artículos y ensayos sobre problemas de economía internacional, geopolítica y luchas sociales desde la teoría marxista. Es coautor junto con Emmanuel Barot del ensayo La clase obrera en Francia: mitos y realidades. Por una cartografía objetiva y subjetiva de las fuerzas proletarias contemporáneas (2014).
Alemanya fa un altre salt armamentistic i anuncia l’enviament de tancs a Ucraïna
“Hem decidit que Alemanya enviarà tancs antiaeris ‘Gepard’ a Ucraïna”, segons declaracions de la ministra de Defensa Christine Lambrecht en l'obertura d'una reunió amb els seus homòlegs occidentals en la base de Ramstein.
Juan Chingo
dimecres 27 d’abrilLa nova cortina de ferro i el gir geopolític
Les sancions i mesures punitives d'Occident contra Rússia estan generant una nova Cortina de Ferro. Confrontat a l'aventura militar russa, Alemanya ha donat un gir geopolític major que és aprofitat per Washington per desgastar a Rússia amb mires d'aïllar i concentrar-se més en la Xina.
Juan Chingo
diumenge 10 d’abrilLa Xina i la guerra d’Ucraïna: entre l’aliança amb Rússia i la dependència d’Occident
Des que va començar l'agressió russa a Ucraïna, la Xina es troba transitant una corda fluixa geopolítica, tensionada entre les seves necessitats polítiques d'oposició a l'ordre mundial dissenyat pels EUA que comparteix amb Rússia i la seva forta dependència comercial i tecnològica amb Occident que expliquen la seva cautela en l'escenari internacional.
Juan Chingo
diumenge 27 de marçDesprés de l’Afganistan: el gir cap a la confrontació entre grans potències
L'Afganistan és, sens dubte, una derrota i un revés important per als Estats Units. Encara que de manera immediata ha tacat la imatge de Washington i ha provocat una forta crisi a l'administració Biden, les seves conseqüències estratègiques hauran de jutjar-se a mig i llarg termini.
Juan Chingo
dimarts 7 de setembre de 2021Disputes estratègiques i compromisos conjunturals entre Alemanya i els EUA
El gasoducte Nord Stream 2 unirà Rússia amb Alemanya, a través de 1.200 km per la Mar Bàltica. Sota la presidència de Trump, els Estats Units s'havia oposat al projecte, però fa unes setmanes Biden va arribar a un acord amb Merkel per a la construcció del gasoducte. Aquí una anàlisi del significat i les raons de l'acord, amb el qual els EUA cedeix a Alemanya en pro del seu "front antixinès", així com de les contradiccions de fons que segueixen pendents en les disputes geopolítiques.
Juan Chingo
dilluns 9 d’agost de 2021L’acord Macron-Merkel salvarà a Europa de l’abisme?
[Des de França] La pandèmia del COVID19 que va tenir a Europa com un dels seus epicentres, va ampliar la divergència entre els països del sud i el nord d'Europa, al mateix temps que va convertir a alguns dels seus membres, com la Itàlia en crisi, en el camp de batalla entre els Estats Units, Xina i Rússia. La proposta llançada per l'eix francoalemany intenta donar respostes a aquestes contradiccions que arriscaven la sort de la Unió Europea.
Juan Chingo
dimarts 26 de maig de 2020França: darrere de la gestió policial del Covid-19, la por a una gran explosió social
Juan Chingo
dimecres 15 d’abril de 2020[Dossier] Lluita de classes a França: reforma o revolució?
Juan Chingo
dilluns 20 de gener de 2020Més publicacions
- 0 | 10