Catalunya

#Judicialapremsa: demanen any i mig de presó per fotografiar la repressió policial

L'Albert Garcia, fotoperiodista de El País, espera judici només per fer la seva feina amb la càmara i cobrir els fets que són notícia. Un muntatge policial en el que li demanen un any i mig de presó per fotografiar una acció policial. Els dies 7 i 14 d'octubre hi ha concentracions en suport i per la llibertat de premsa.

dilluns 4 d’octubre| edició del dia

Albert Garcia, fotoperiodista de El País, va ser detingut el passat 18 d’octubre de 2019 en el marc de les protestes contra la sentència als líders sobiranistes presos.

Dos anys després, la fiscalía li demana divuit mesos de presó, una pena multa de 40 dies i una indemnització per dos suposats delictes d’atemptat contra agents de l’autoritat i un delicte lleu de lesions. Tot simplement per estar cobrint i informant dels fets que estaven ocorrent.

Aquest 14 d’octubre Albert Garcia s’ha d’asseure en el banc dels acusats en el que és tot un muntatge policial i on es posa novament en qüestió el dret a la informació i la llibertat de premsa per part del Règim del 78.

Per altra banda, només en 2019 es van recollir més de 200 incidents contra professionals de la informació per part dels cossos policials.

No obstant, el cas de l’Albert és un més d’ençà l’u d’octubre de 2017 i la croada repressiva contra el moviment democràtic català o la posada en vigor de la Llei Mordassa a nivell estatal de 2015, minvant constantment els drets i les llibertats democràtiques.

Enfront tot això, diferents entitats i organitzacions professionals han impulsat un manifest de suport a Albert Garcia i fan una crida a donar suport a les concentracions convocades pels dies 7 i 14 d’octubre per exigir l’absolució del fotoperiodista i denunciar tant el muntatge policial com les retallades en drets i llibertats.

LLegeix a continuació el manifest
temes relacionats

Fotoperiodisme   /    Catalunya   /    Llibertat de premsa   /    Llibertats democràtiques   /    Repressió   /    Règim del ’78   /    Catalunya

Comentaris

Comentar