×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

L'Assemblea Nacional Catalana convoca pel dimarts 6 de desembre a una manifestació contra la reforma de la sedició i l'ampliació del delicte de desordres públics que pretén el govern central amb el suport del govern d'ERC.

EsquerraDiari.cat

dimarts 15 de novembre de 2022
Facebook Twitter

L’Assemblea Nacional Catalana convoca per al pròxim dimarts 6 de desembre una manifestació per expressar el rebuig davant la reforma del Codi Penal que preveu derogar el delicte de sedició i ampliar el de desordres públics, presentada pel govern del PSOE i Unidas Podemos, i amb el suport del govern d’ERC.

L’entitat civil independentista considera en un comunicat que "la reforma del delicte de sedició té un doble objectiu no dissimulat com és castigar la mobilització independentista als carrers i penalitzar més còmodament fets com els de l’1-O per ocupar instal·lacions o edificis".

És per aquest motiu que han convocat a aquesta protesta i que precisament conclourà davant el Palau de la Generalitat, tot i que encara falta concretar el recorregut de la mateixa. En aquest sentit, l’ANC manté que "no podem deixar que aquest projecte de llei tiri endavant i menys encara amb els vots dels nostres representants polítics".

L’entitat presidida per Dolors Feliu, considera que l’acord entre ambdós governs és "un redactat genèric on té cabuda el càstig penal contra qualsevol mobilització i que dependrà de la interpretació de la judicatura" i posa l’exemple de la defensa que es va fer del referèndum l’u d’octubre de 2017, dient que la reforma "directament portaria a la presó les desenes de milers de persones que van permetre i protegir el referèndum sobre la independència en edificis i escoles públiques, i els milers de persones que, exercint el dret de la manifestació pacífica, van tallar carreteres o vies públiques per alertar el món de la repressió de l’estat espanyol”.

El comunicat conclou amb una denuncia al govern de la Generalitat en dir que si bé la derogació de la sedició pot rebaixar les penes de presó a uns pocs, en referència als presos polítitcs que van ser jutjats i exiliats, aquesta "bescanvia el benefici d’alguns, hipotecant o dificultant l’exercici del dret de manifestació i d’autodeterminació. Un fet al què cap independentista ni cap partit independentista poden donar suport”.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"