×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’Adrià Carrasco torna després de quasi mil dies a l’exili

El jove independentista es va exiliar a Bélgica després que l'Audiencia Nacional decretés l'ordre de crida i cerca per delictes de terrorisme juntament amb Tamara Carrasco. S'obria en aquell moment una nova fase de repressió contra el moviment independentista.

EsquerraDiari.cat

dilluns 11 de gener de 2021
Facebook Twitter

Imatge: ACN

Adrià Carrasco ha tornat aquest dilluns de l’exili després de gairebé mil dies a Bèlgica. El jutjat de Granollers n’havia arxivat el seu cas en considerar que no hi ha proves que que hagi comès cap delicte.

La fiscalía encara pot recórrer el cas però l’ordre de crida i cerca ja no pesa sobre el jove activista independentista.

En una roda de premsa enfront el Trdibunal Superior de Justícia de Catalunya i en la que ha participat el mateix Adri, el jove ha explicat tot el seu cas i ha exigit "l’amnistia total per garantir el retorn dels exiliats polítics i l’autodeterminació dels pobles". A més, Carrasco ha denunciat que el dret a l’autodeterminació "no és un delicte, és un dret".

Cal recordar que va ser acusat d’un delicte de terrorisme i sedició juntament amb la Tamara Carrasco, amdós membres dels CDR per protestar contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. Adrià Carrasco va optar per exiliar-se l’abril de 2018, la nit abans que la Guardia Civil es presentés a casa seva per ordre de l’Audiencia Nacional espanyola.

Et pot interessar: Després de dos anys i mig, la justícia espanyola diu que Tamara no és terrorista

Sens dubte, la causa contra Adrià i Tamara n’era una baula més en l’escalada repressiva del Règim del 78, amb el poder judicial al capdavant, en contra, no només amb l’objectiu d’escapçar la direcció del processisme, sino d’anar més enllà i eliminar d’arrel el moviment independentista, amb més de mil causes obertes contra activistes i organitzacions polítiques de l’esquerra d’ençà l’u d’octubre.

Noticia en desenvolupament


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques