Catalunya

REPRESSIÓ CATALUNYA

L’Adrià Carrasco torna després de quasi mil dies a l’exili

El jove independentista es va exiliar a Bélgica després que l'Audiencia Nacional decretés l'ordre de crida i cerca per delictes de terrorisme juntament amb Tamara Carrasco. S'obria en aquell moment una nova fase de repressió contra el moviment independentista.

dilluns 11 de gener| edició del dia

Imatge: ACN

Adrià Carrasco ha tornat aquest dilluns de l’exili després de gairebé mil dies a Bèlgica. El jutjat de Granollers n’havia arxivat el seu cas en considerar que no hi ha proves que que hagi comès cap delicte.

La fiscalía encara pot recórrer el cas però l’ordre de crida i cerca ja no pesa sobre el jove activista independentista.

En una roda de premsa enfront el Trdibunal Superior de Justícia de Catalunya i en la que ha participat el mateix Adri, el jove ha explicat tot el seu cas i ha exigit "l’amnistia total per garantir el retorn dels exiliats polítics i l’autodeterminació dels pobles". A més, Carrasco ha denunciat que el dret a l’autodeterminació "no és un delicte, és un dret".

Cal recordar que va ser acusat d’un delicte de terrorisme i sedició juntament amb la Tamara Carrasco, amdós membres dels CDR per protestar contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. Adrià Carrasco va optar per exiliar-se l’abril de 2018, la nit abans que la Guardia Civil es presentés a casa seva per ordre de l’Audiencia Nacional espanyola.

Et pot interessar: Després de dos anys i mig, la justícia espanyola diu que Tamara no és terrorista

Sens dubte, la causa contra Adrià i Tamara n’era una baula més en l’escalada repressiva del Règim del 78, amb el poder judicial al capdavant, en contra, no només amb l’objectiu d’escapçar la direcció del processisme, sino d’anar més enllà i eliminar d’arrel el moviment independentista, amb més de mil causes obertes contra activistes i organitzacions polítiques de l’esquerra d’ençà l’u d’octubre.

Noticia en desenvolupament
temes relacionats

#CiutatEnLluita   /    Repressió a Catalunya   /    Catalunya   /    Política Estat espanyol   /    Règim del ’78   /    Poder Judicial   /    Catalunya

Comentaris

Comentar