×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’Alex, de 15 anys: “Ens acaben de desnonar. L’“escut social” i la prohibició dels desnonaments són mentida”

Un jove de 15 anys denuncia el desnonament de la seva família, en situació de vulnerabilitat i sense alternativa residencial. Assenyala al fons voltor propietari, als governs que els protegeixen i com la propaganda de la Generalitat i el govern del PSOE i Unidas Podemos sobre la prohibició dels desnonaments és tota una mentida.

EsquerraDiari.cat

dimecres 1 de març
Facebook Twitter

L’Alex té 15 anys i vivia fins aquest dimarts en un pis de lloguer al costat de la seva mare i el seu germà de 12. Pel matí, la comitiva judicial custodiada per dos furgons d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra es van presentar en el domicili per fer-los fora de la que fins llavors havia estat la seva casa.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Izquierda Diario.es (@izquierdadiario.es)

En el portal s’havien congregat diverses desenes de veïns i veïnes de la PAH de la localitat, així com joves d’universitat i instituts companys de l’Alex, que milita en l’agrupació juvenil Contracorrent. Però el dispositiu policial va aconseguir imposar l’ordre judicial.

Avui l’Alex ha volgut explicar els fets a través de les xarxes socials. Per mitjà d’un vídeo explica com qui els han fet fora és Divarian, la immobiliària del fons voltor Cerberus. Un gegant amb més de 3.500 pisos buits només a Catalunya.

A través de la immobiliària Haya Real Estate, de la qual el fill de l’expresident Jose María Aznar és un dels seus CEO, Cerberus gestiona els paquets immobiliaris de CaixaBank, Cajamar, Santander, Banc Sabadell, BBVA i la mateixa SAREB. Es tracta doncs d’un dels grans capitalistes beneficiats tant pels rescats de Zapatero i Rajoy després de la crisi de 2008, com pel govern de Pedro Sánchez i la seva recent privatització de la SAREB.

L’Alex ha denunciat que el seu desnonament és contra una família vulnerable i sense alternativa residencial, tal com estan al corrent els Serveis Socials. Denúncia l’anomenat “escut social” del que presumeixen la Generalitat i el govern del PSOE i Unidas Podemos, i de la tan anunciada prohibició dels desnonaments - en teoria vigent fins a juny de 2023 - i com es tracta d’una absoluta mentida.

Acaba assenyalant la responsabilitat d’aquests polítics al servei dels beneficis dels grans banquers, mentre a les famílies vulnerables els envia la policia per fer-los fora de les seves cases. Envia un missatge per concloure molt contundent: “No aconseguiran en cap moment que ens detinguem. Aquest sistema capitalista no ens guanyarà”.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l'empresa

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l’empresa