×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’Assemblea feminista fa una crida a la vaga general

Entre les principals reivindicacions que plantegen inclouen la derogació de les reformes laborals i de la Llei d'Estrangeria. Denuncien el “feminisme ministerial” que perpetua la precarietat amb rostre majoritàriament femení.

EsquerraDiari.cat

dijous 10 de febrer de 2022
Facebook Twitter

L’Assemblea feminista de Barcelona ha fet una crida als sindicats combatius, en particular els que conformen la Taula Sindical de Catalunya, perquè convoquin vaga general el pròxim 8 de març.

En un comunicat enviat aquest dimecres als mitjans de comunicació exposen la proposta realitzada per la Comissió Laboral del 8M en l’Assemblea General del Moviment Feminista celebrada el passat 6 de febrer, al costat de diferents col·lectius feministes i organitzacions, perquè “enguany també es compti amb una jornada de Vaga General Feminista”, que va comptar amb el suport de la majoria de les assistents.

Denuncien el “feminisme ministerial” que no només no ha derogat les reformes laborals sinó que “es troben revalidant la nostra pobresa i precarietat, amb la complicitat dels sindicats majoritaris que sota el discurs del "diàleg social" disfressen el terrorisme patronal que sofrim”. També que no s’hagi derogat la Llei d’Estrangeria responsable del “racisme institucional, la discriminació, la desigualtat salarial, l’existència d’un sostre de vidre i d’un sól enganxós.

Consideren que hi ha motius suficients. La desocupació ha colpejat enguany especialment a les dones treballadores. Representant el 39% de la força de treball, suposen el 54% de les persones que han perdut el treball. Denuncien que “la bretxa de gènere ha arribat al màxim en els últims 13 anys”, que “l’economia submergida, sense contractes i els col·lectius exclosos i vulnerats sistemàticament” són “tots ells molt feminitzats i racialitzats en la seva gran majoria” o que “les cures i les tasques domèstiques segueixen sense ser reconeguts i continuen recaient sobre nosaltres”.

Apunten alhora a la responsabilitat dels diferents governs per la “omissió dels permisos per a conciliar” o “les retallades dels Serveis Socials”, i exigeixen “uns serveis 100% públics, de qualitat i amb perspectiva de gènere”, així com acabar amb “la violència institucional” i “pressupost real per a combatre les violències masclistes, racistes i LGBTI-Fòbiques”.

Davant tota aquesta situació plantegen que “nosaltres sofrim diàriament la No Derogació de les Reformes Laborals, la Precarietat i l’Atur, la Privatització de la Sanitat i dels Serveis Públics, la Llei d’Estrangeria, la Discriminació, la Xenofòbia. El Racisme i la Violència Institucional i Masclista. Enfront d’aquesta situació, necessitem que totes les treballadores paralitzin l’activitat econòmica i social. Creiem que la Vaga General és el mètode de lluita més efectiu per a demostrar la nostra força”.

A més de dirigir-se al sindicalisme combatiu per a poder “fer efectiu aquest objectiu i comptar amb la convocatòria de la Vaga Laboral que paralitzi l’activitat de les empreses i tot el sistema productiu”, ho fan també a “treballadores, militants, activistes, col·lectives feministes, ecologistes, a les xarxes de suport mutu, als pobles, als barris... per a ser les impulsores d’aquesta flama de lluita i perquè arribi el més lluny possible per a construir l’organització de la vaga des de les bases”.

Pots llegir el comunicat complet aquí


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques