×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’Educació en peu de guerra! Envia’ns els teus motius pels quals faràs vaga

Demà, dimarts 15 de març, arranquen tres jornades de vagues que estan mobilitzant a la comunicat educativa com feia temps que no veiem. Els motius són molts, però tenen en comú l’atac a l’educació pública i la saturació del personal docent i no docent.

Verónica Landa

dilluns 14 de març de 2022
Facebook Twitter

Des del departament d’Educació i des de molts mitjans de comunicació s’ha volgut fer passar aquesta vaga com unes jornades contra l’avançament del calendari escolat. Tot i que aquest també és un motiu per tot el que suposa, no deixa de ser només la punta d’un iceberg que porta anys aixafant l’educació pública i les seves treballadores: anys de retallades i de privatitzacions. Bé, no és una novetat que la Generalitat i altres administracions públiques, juntament amb els mitjans, intentin desacreditar els motius d’una vaga i criminalitzar a qui la fa.

Els docents són uns ganduls, tenen massa vacances o cobren massa pel que fan, bla bla. Recordeu les vagues dels treballadors de TMB? Doncs també es va escoltar el mateix des de l’Ajuntament d’Ada Colau i des de la direcció de TMB. Ara, és el torn de les docents -si és que en algun moment ho havia deixat de ser-.

El que mai et diran les administracions és que tenen classes de 30-32 alumnes, que així és molt complicat ensenyar quelcom de qualitat -oblidem-nos de l’atenció a la diversitat a l’aula-; que quan s’acaba la jornada a l’escola, continua a casa amb la preparació de classes, materials, correccions, etc.; que han estat des de 2020 suportant tot el pes de la covid a les escoles amb les nefastes polítiques del departament; que el personal interí porta anys treballant en frau de llei; que les que fem substitucions, tenim nomenaments per dies, setmanes o mesos, i molt més.

I ara, ens diuen que avancen calendari -com si no fos un caos ja l’inici de curs amb docents no nomenats-, que ens canvien el currículum, que volen reduir hores de matèries que, diguem-ho clar, no els interessa que ensenyem, com la filosofia, que es canvien les orientacions curriculars a FP i que a partir del 2024, se’ns exigirà el C2 de català.

I per darrera de totes aquestes decisions, hi ha interessos polítics. Qui ha recomanat l’avançament del calendari escolar? La Fundació Bofill, relacionada amb empreses del lleure; aquelles mateixes empreses que treuen tallada externalitzant un servei públic essencial per a les escoles com és el lleure educatiu.

Per això anem a la vaga. Una vaga que esta fent que molts docents i no docents, juntament amb la resta de la comunitat educativa, s’estiguin autoorganitzant a les escoles, fent assembles per debatre quines accions, preparant tancades a les escoles, mobilitzant-se per defensar l’educació pública,...

Des d’Esquerra Diari sempre hem donat veu a les lluites dels treballadors i treballadores, i ara no serà menys. Us heu cansat de veure com als grans mitjans es tergiversa la vaga i els seus motius? Envieu-nos els vostres testimonis, opinions, fotografies, vídeos, àudios, el que vulgueu. Tot el suport a la vaga educativa!


Facebook Twitter

Verónica Landa

Barcelona | @lierolaliero

El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts