Món obrer

CORONAVIRUS

El sindicat de Músics Activistes: "les administracions no tenen en compte la nostra realitat laboral"

El Sindicat de Músics Activistes de Catalunya considera que el Reial Decret Llei que s'aprovarà demá és insuficient per al sector de les arts escèniques i excloent de molts altres sectors de treballadors que formen part del món de l'art i de la música.

dimarts 19 de maig de 2020| edició del dia

Aquest dimecres el Govern de Pedro Sánchez aprovarà el Reial decret llei 17/2020 que inclou mesures dirigides al sector de l’art per a pal·liar la situació de crisi en la qual s’han vist immersos molts artistes a causa de la pandèmia.

No obstant això, des del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya consideren que aquest Reial decret és insuficient i excloent de molts sectors que formen part del món de l’art i de la música.

En un vídeo llançat des de les seves pròpies xarxes, l’SMAC! denúncia com a insuficients les propostes que es recullen en el Reial decret llei sobre l’accés extraordinari a la prestació per desocupació dels artistes. "És evident que les mesures que és presenten mostren altre cop un fort desconeixement de l’administració pública de la nostra realitat laboral" asseguren.

Des de l’SMAC! consideren també que és necessari "modificar els requisits d’accés a la prestació per a admetre la compatibilitat amb altres ajudes, establint un límit que no sigui inferior al Sou Mínim Interprofessional".

D’altra banda, també manifesten que és necessari modificar l’entrada en vigor d’aquestes mesures perquè tinguin caràcter retroactiu.

Finalment, l’SMAC! denúncia que "aquestes ajudes suposen una exclusió flagrant a companyes que també treballen en el sector de les arts escèniques com són la gent de so, producció o muntatge que han quedat totalment excloses perque no poden entrar en el règim especial d’artistes".

Des de l’inici de la pandèmia el sector de la cultura i les arts escèniques ve patint també un fort impacte producte de la crisi i des de molts espais i moviments del sector denuncien que les mesures de les adminsitracions van destinades exclusivament a salvar a les empreses.

En aquest sentit, des de l’SMAC! denunciaven fa unes setmanes que les portes giratòries funcionen a ple rendiment durant la crisi del coronavirus, en dir que "l’organigrama de l’àrea de cultura de l’ajuntament està infectat per noms i cognoms afins a la Marca Barcelona que segueixen fent el seu negoci empresarial i clientelista amb diners públics, tot i el desastre que ha caigut sobre el sector", en referència al concert que volia impulsar l’Ajuntament de Barcelona, amb Ada Colau al capdavant, amb una despesa que ascendia a 200.000 euros per a l’empresa que el gestionés, en aquest cas Mediapro.

Et pot interessar: Amb concerts de Colau de 200.000 euros no s’ensurt d’una crisi social i econòmica

Davant això, per a exigir unes mesures que ajudin realment als treballadors i treballadores de les arts i la música l’SMAC! presentava una campanya per a pal·liar els efectes de la crisi.
temes relacionats

Crisi coronavirus   /    #Coronavirus   /    Govern de coalició PSOE-UP    /    Món obrer   /    Catalunya   /    Ada Colau   /    Barcelona   /    Catalunya   /    Societat

Comentaris

Comentar