×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

L’acampada estudiantil es manté dempeus en plena jornada electoral del 12M

El moviment estudiantil manté l'acampada a la UB Central, tot i la instància de la Junta Electoral de mantenir la normalitat de les eleccions, i la possibilitat que sobrevolava de desallotjament. L'acampada comença a organitzar la vaga estudiantil de dimecres, en una jornada de lluita que serà a nivell internacional.

EsquerraDiari.cat

diumenge 12 de maig
Facebook Twitter

Finalment, en el seu setè dia d’acampada i coincidint amb les eleccions al Parlament de Catalunya la protesta estudiantil a Barcelona es manté dempeus i amb la fermesa intacta en les seves exigències de que "tota la cadena de complicitats de la Universitat, el govern de coalició i la Generalitat cessin amb l’Estat d’Israel”, tot i la instància de la Junta Electoral.Així ho ha manifestat Pablo Castilla, membre del Comitè Estudiantil de Solidaritat amb el Poble Palestí aquest matí des de la mateixa acampada a la facultat de Filologia i Comunicació, en dir que "denunciem la complicitat del govern espanyol i de la Generalitat i exigim a les universitats que trenquin tot tipus de relació amb l’Estat d’Israel i amb les empreses que allà hi fan negoci".

A més, Castilla ha expressat que des del moviment estudiantil que manté l’acampada "estem pensant com expandir l’acampada i que sigui el centre per organtizar la vaga estudiantil que s’està preparant de cara a dimecres 15 de maig, el dia de la Nakba, en una jornada internacional de solidaritat amb el poble palestí. Perquè volem organitzar a cada institut, a cada universitat, a cada centre de formació professional, una gran vaga que denunciï la complicitat dels nostres governs".

Per aquesta tasca, a més, el moviment estudiantil està generant aliances amb sectors de treballadors en lluita com explica també Castilla en dir que "estem parlant amb organtizacions sindicals que ja ens han donat suport a l’acampada. Sabem que hi ha professors, personal docent i no docent, i sent part de la propia organtizació i de l’assemblea. I pensem que aquesta unitat entre treballadors i estudiants és la via per continuar desenvolupant un gran moviment que questioni el govern del PSOE i Sumar que ens parla de pujar pressuposots militars, mentres és còmplice d’un genocidi i deixar milers de morts al mediterrani".

Et pot interessar: Acampada per Palestina UB: “No marxarem fins que vegem que tota la cadena de complicitats de la Universitat, el govern de coalició i la Generalitat cessin amb l’Estat d’Israel”


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó