×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’ajuntament d’Ada Colau desnona a una família vulnerable

La mare i les seves dues filles de tres i cinc anys estaven confinades per tenir contacte estret amb un positiu covid-19. El local era propietat d'una gran tenidor

Alejandro León

divendres 12 de març de 2021
Facebook Twitter

Aquest dimecres 10 de març, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha executat un desnonament d’una família vulnerable, concretament una mare amb dues filles de cinc i tres anys. Un llançament portat endavant malgrat la suposada prohibició dels desnonaments associada a l’Estat d’Alarma i executada ni més ni menys que per la policia municipal sota el comandament del govern d’Ada Colau.

La família vivia en un local propietat del fons voltor Blackstone, segons havia assegurat el gestor immobiliari del local. El consistori municipal per la seva part assegura que la propietat actual és del Banc Popular, una altra gran tenidor. L’immoble estava situat en el número 13 del carrer Rubens, en el barri del Coll.

La família desnonada a més de trobar-se en una situació de vulnerabilitat, estava confinada en el domicili a causa d’un contacte amb un positiu de covid-19 en el col·legi.

El Sindicat d’Habitatge de Vallcarca ha denunciat que no va haver-hi cap preavís de desallotjament, i que els serveis municipals han executat el desnonament en base justificant-lo en la falta de cèdula d’habitabilitat. Cínicament s’excusen en qualificar el lloc com un infrahabitatge, però la seva alternativa és deixar al carrer a aquesta famílies i els seus fills. Segons el mateix sindicat residien des de feia quatre anys sense que hi hagi hagut cap incident.

El consistori replica arguments ja escoltats en la campanya de criminalització de l’ocupació, com que molts casos generen problemes als veïns. No obstant això d’aquesta família no s’havia queixat ningú. Mentrestant no pren cap mesura contra els responsables de llogar locals sense cèdula d’habitabilitat, ni contra els fons voltor que especulen amb un bé de primera necessitat com és l’habitatge.

No es pot permetre que es continuïn fent execucions de famílies vulnerables en plena pandèmia i sense cap alternativa residencial, mentre existeixin habitatges buits amb objectius especulatius. El “govern del canvi” d’Ada Colau, ex-activista contra els desnonaments, continua posicionant-se del costat de les grans corporacions, deixant-los al carrer, fins i tot quan hi ha a menors d’edat.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques