×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’assemblea del Metro decideix per unanimitat anar de nou a la vaga els dies 8 i 29 d’abril

L'assemblea del matí celebrada el passat 21 de març al Casinet d'Hostafrancs va decidir per 270 vots a favor i cap en contra i ratificada per l'assemblea de la tarda, tornar a convocar aturades de 4 hores davant la discrepància entre la plantilla i TMB per la gestió de la crisi de l'amiant.

Joe Molina

dijous 28 de març de 2019
Facebook Twitter

Les aturades es realitzaran en els tres torns, durant el matí seran entre les 7h i les 11h i a la tarda entre 16h i 20h, mes les quatre hores en el torn de nit.

Aquestes aturades són la continuïtat dels ja realitzats el mes de febrer coincidint amb la celebració del Mobile World Congres, aturades que no van tenir gran repercussió a causa de la declaració per part de l’ajuntament d’alts nivells de contaminació ambiental, la qual cosa va portar a Treball a establir uns serveis mínims molt elevats, en un sospitós intent de minimitzar els efectes de les aturades.

La decisió d’augmentar les hores d’aturada a 4 per jornada ha sigut presa a la mateixa assemblea, amb 167 vots a favor contra 97 vots que suggerien l’aturada de 24h continuades, suposa un pas mes en el desacord entre els treballadors i l’empresa ja que en la pràctica no es podrà normalitzar el sistema durant tot el dia pels temps necessaris per al restabliment dels horaris de forma gradual.

Els sindicats asseguren que al metro existeix un problema de salut laboral i denuncien que la direcció l’està relativitzant sense garantir la protecció "real" dels treballadors i per això exigeixen la revisió mèdica adequada a tota la plantilla i no només a la de les zones de manteniment i taller.

Així mateix el comitè demana a TMB que s’encarregui de la neteja de la roba de treball del personal de manteniment per a evitar exposicions dels familiars i reclama s’utilitzin microscopis electrònics en lloc d’òptics amb la finalitat de comprovar si hi ha restes de fibra d’asbestos en les instal·lacions. Totes aquestes peticions estan avalades per experts i posades en pràctica en altres empreses afectades per amiant, segons ha declarat Toni Edo, membre del comitè d’empresa.

A més del greu problema que suposa el tema de l’amiant, en les seves reivindicacions la plantilla no oblida altres temes com l’augment de contractació a través de la bossa d’estiu, que en un acomiadament declarat improcedent, el treballador o treballadora tingui la decisió de la seva reincorporació al lloc de treball o acceptar la indemnització corresponent i la prejubilació de personal d’edat avançada que estan a jornada parcial, entre altres.

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat estan actuant com a autèntiques empreses d’un sistema capitalista on els interessos econòmics estan per sobre de tot. Un servei públic tan necessari com el cas de metro hauria de tenir una transparència total, no només amb la seva plantilla sinó fins i tot amb els usuaris, ja que encara no és clar si pot haver-hi o no restes d’amiant en les instal·lacions de les estacions.

Conèixer a través d’aquestes aturades que és un problema que es donava des de 1987 i va ser ocultat fins que van sorgir els primers casos de contaminació, deixa en evidència la falta de respecte cap a els treballadors i els usuaris per part dels diferents governs haguts des de llavors. I legítima encara mes si cap la lluita de la plantilla de metro.


Facebook Twitter

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"