×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Llarena cita Anna Gabriel pel 14 de setembre per ser jutjada

Pablo Llarena ha citat Anna Gabriel pel pròxim 14 de setembre. L'ex diputada cupaire es presentava al Suprem la setmana passada després de 4 anys d'exili a Suïssa amb la finalitat de regularitzar la seva situació processal.

Arsen Sabaté

dimarts 19 de juliol de 2022
Facebook Twitter

El jutge del Supremo Pablo Llarena ha citat pel pròxim 14 de setembre Anna Gabriel, processada per un delicte de desobediència en la causa contra els líders independentistes catalans del 2017.

Gabriel, ex diputada de la CUP al Parlament de Catalunya i que porta més de quatre anys a l’exili, tornava la setmana passada a territori espanyol per presentar-se de forma voluntària davant el Tribunal Supremo, amb la finalitat de regularitzar la situació processal.

Recordem que Gabriel va ser investigada com a presumpta autora d’un delicte de desobediència en març de 2018 per la seva possible implicació en la declaració unilateral de la independència de Catalunya.

Mesos després, el jutge instructor Pablo Llarena va declarar Anna Gabriel en rebel·lia en no presentar-se davant el tribunal. Alhora, es va establir una ordre nacional de detenció perquè fos posada a disposició del TS i rebre declaració. No obstant, Gabriel no és objecte de cap euroordre, com si ho són Carles Puigdemont i els demés ex consellers, ja que el delicte que se li atribueix a l’ex diputada no comporta pena de presó, sinó una multa de fins a dotze mesos i una pena d’inhabilitació per càrrec públic de fins a dos anys.

Tenint en compte això, i després que la seva defensa hagi fet "diverses indagacions i aclariments sobre la seva situació processal actual", Gabriel ha procedit a personar-se amb el seu advocat, en un procés que ja va realitzar Meritxell Serret, ex consellera d’ERC i també processada per desobediència en la mateixa macro causa.

L’ex diputada cupaire ha assenyalat en una nota que aquesta decisió es dóna després d’una "serie de consideracions, reflexions i anàlisis que tenen a veure tant amb el context polític i judicial general, com també amb una serie de circumstàncies personals", i afegeix que "després de quatre anys i mig d’exili, avui es produeix un pas processal necessari per recuperar una llibertat de moviments que mai hagués hagut de perdre, ni jo ni ningú".

Per últim, Anna Gabriel, que ha quedat en llibertat provisional, ha explicat que "per diverses responsabilitats professionals i personals adquirides, de moment seguirà vivint i treballant al mateix lloc on ha viscut en els últims anys", és per això que després de personar-se a les instalacions judicials, Gabriel ha tornat a Suïssa.

Malgrat no pesar sobre ella euroordre alguna, la situació d’Anna Gabriel els últims gairebé cinc anys forma part de l’ofensiva de persecució i repressió contra el moviment democràtic català i els seus dirigents. A dia d’avui, hi ha més de 4.000 causes judicials obertes d’ençà el referèndum de l’u d’octubre de 2017. La judicatura porta molts anys fent la feina bruta que necessita la Monarquia i el Règim per liquidar definitivament les aspiracions democràtiques del poble català.

I en aquest sentit, el pas definitiu que donava Gabriel, arribava gairebé una setmana després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea anunciés que refusava la decisió belga de no extradir l’ex conseller Lluis Puig, avalant així la persecució a l’independentisme des d’Europa.

El mantra de que la justícia europea és un organisme més democràtic està avui en el seu punt més baix, tot producte del viratge a la dreta en el conjunt de la Unió Europea arran de la guerra a Ucraïna i la política bel·licista de l’imperialisme europeu. Qüestió que fa que les tesis de Llarena cobrin força per part del TJUE amb el perill de que aquestes puguin prosperar.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%