×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

CGT Lleure: "el triomf d’Inditex és un gran exemple per a la nostra lluita per salaris, condicions i la internalització"

Després de l'històric troimf dels i les treballadores d'Inditex que aconsegueixen, entre altres mesures, un augment salarial de més del 20%, les treballadores i treballadors del lleure de CGT han publicat un comunicat reivindicant aquesta lluita.

EsquerraDiari.cat

dilluns 13 de febrer
Facebook Twitter

La setmana passada els treballadors i treballadores d’Inditex van aconseguir una victòria històrica contra l’empresa d’Amancio Ortega. Una victòria que arribava després de jornades de mobilització i lluita.

Destaca l’augment de més del 20% del salari i millores en les condicions laborals.

Aquesta lluita i victòria ha estat seguida per molts i moltes treballadores, especialment aquells que treballen a llocs de treball més precaris, com és el cas del lleure a Catalunya. El lleure, un servei externalitzat i precari, que veu en la lluita dels i les treballadores d’Inditex un exemple.

Des de CGT lleure han publicat un comunicat on afirmen que el que ha succeït a Inditex "un gran exemple també per a la lluita de les treballadores del Lleure pels nostres salaris, condicions i la internalització."

Dintre de les similituds troben els salaris congelats "El Grup Inditex és conegut per mantenir en condicions de semiesclavitud a les seves treballadores en el continent asiàtic i aquí, a l’Estat espanyol, han mantingut els salaris 10 anys congelats. Ens sona d’alguna cosa això últims a les treballadores i treballadors del Lleure? Moltíssim. És pràcticament la mateixa situació en la qual ens trobem des de fa més d’una dècada. Amb les taules salarials congelades o amb pujades de l’1% algun any."

On també posa èmfasi el comunicat de CGT Lleure és sobre com s’ha arribat a aquesta victòria: amb mobilització i lluita. "La por a la vaga i la mobilització de la plantilla és el que li ha fet a Inditex moure fitxa i haver d’oferir unes pujades històriques. Aquestes mobilitzacions havien estat impulsades per les nostres companyes de la CGT, en contra de les direccions de CCOO i UGT que apostaven per asseure’s a negociar sense moure un dit. Què passa en el cas del nostre sector? Que portem més de 10 anys amb aquesta política de CCOO i UGT. Taules i taules amb la patronal en les quals no s’aconsegueix res i una negativa total a impulsar la mínima mesura de lluita o vaga per a obligar-los a cedir."

Per això des de la CGT aposten per un full de ruta totalment oposat "Des de la CGT venim barallant per un full de ruta oposat. Per això portem mesos proposant-los a aquests sindicats que treballem en comú per a iniciar un veritable pla de lluita, amb assemblees de les i els treballadors, vagues i manifestacions."

Deixem el comunicat integre:

Un gran exemple també per a la lluita de les treballadores del Lleure pels nostres salaris, condicions i la internalització.
Les treballadores i treballadors d’Inditex acaben d’aconseguir un triomf històric.
Han aconseguit arrencar-li a la multinacional d’Amancio Ortega, un dels home més rics del món, una pujada salarial de més del 20%. També altres conquestes importants com l’equiparació dels diumenges als festius o complements per a sufragar despeses de guarderia, material escolar o matrícules universitàries dels seus fills i filles.

Això no ha caido del cel ni ha estat fruit de la “benevolència” d’Ortega. El Grup Inditex és conegut per mantenir en condicions de semiesclavitud a les seves treballadores en el continent asiàtic i aquí, a l’Estat espanyol, han mantingut els salaris 10 anys congelats.

Ens sona d’alguna cosa això últims a les treballadores i treballadors del Lleure? Moltíssim. És pràcticament la mateixa situació en la qual ens trobem des de fa més d’una dècada. Amb les taules salarials congelades o amb pujades de l’1% algun any.

Com ho han aconseguit les companyes d’Inditex? Molt senzill, organitzant-se i mobilitzant-se, tirant la persiana dels Zara, Bershka, Pull & Bear i altres botigues de Amancio i sortint al carrer. Així ho van fer el passat 7 de gener i així anaven a fer-ho aquest dissabte 11 de febrer, en una vaga general estatal que es preveia un èxit total.

La por a la vaga i la mobilització de la plantilla és el que li ha fet a Inditex moure fitxa i haver d’oferir unes pujades històriques. Aquestes mobilitzacions havien estat impulsades per les nostres companyes de la CGT, en contra de les direccions de CCOO i UGT que apostaven per asseure’s a negociar sense moure un dit.

Què passa en el cas del nostre sector? Que portem més de 10 anys amb aquesta política de CCOO i UGT. Taules i taules amb la patronal en les quals no s’aconsegueix res i una negativa total a impulsar la mínima mesura de lluita o vaga per a obligar-los a cedir.

Des de la CGT venim barallant per un full de ruta oposat. Per això portem mesos proposant-los a aquests sindicats que treballem en comú per a iniciar un veritable pla de lluita, amb assemblees de les i els treballadors, vagues i manifestacions.

Només posant al Lleure en “peu de guerra”, com han fet les companyes de les botigues d’Inditex, aconseguirem recuperar el poder adquisitiu perdut i salaris i condicions dignes. Solament així, la lluita per la internalització dels serveis públics en què la majoria treballem – lleure sociocultural, d’equipaments i centres cívics, vetlladoras, monitores de menjador, d’acolliment…- , podrà obrir-se camí i guanyar.

Des de la CGT Lleure volem felicitar les treballadores d’Inditex pel seu exemple de lluita i cridem a totes les treballadores del Lleure a sumar-se al crit de

Lluitem com en Inditex!

Treballadores i Treballadors CGT- Lleure


Facebook Twitter
Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light