×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Fiscalia anuncia que "actuarà amb contundència" contra els CDR

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va sosté que les actuacions dels CDR “posen en perill la pau pública, l'ordre constitucional i la mateixa essència del sistema democràtic”

EsquerraDiari.cat

dimarts 3 d’abril de 2018
Facebook Twitter

Aquest dilluns els CDR es van mantenir en alerta davant les declaracions de la Fiscalia de l’Audiència Nacional, la qual va anunciar que analitzarà les accions i mobilitzacions dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i considerarà possibles accions penals.

Encara que no va afirmar que així es faria, les qualificacions resulten amenaçants. En un comunicat es va qualificar de “intolerables” les actuacions que dels CDR.

Les mobilitzacions als carrers i protestes com els talls de carretera es van anar intensificant, des de l’última ofensiva judicial de l’Estat central contra el Govern de Puigdemont per haver convocat el 1-O i contra el poble català que ho va defensar als carrers. Aquesta vegada els va tocar a Turull, Romeva, Rull, Bassa i Forcadell acabar a la presó sense fiança, dies després a Carles Puigdemont a Alemanya.

Fiscalia va amenaçar clarament advertint que el seu objectiu és “portar davant la justícia als autors i promotors d’aquests vandàlics actes, que posen en perill no només la pau pública i l’ordre constitucional, sinó la mateixa essència del sistema democràtic”.

Per a això, segons va explicar, compta amb el suport de la Fiscalia General de l’Estat, ja que consideren que els CDR, "no es pot obviar el fet que amb el seu actuar el que es pretén és la subversió de l’ordre constitucional, emparant i enaltint amb violència a persones judicialment investigades pels més greus delictes que poden donar-se en un Estat Social i Democràtic de Dret”.

I va agregar que les seves accions constitueixen els mateixos delictes de rebel·lió i malversació, per la qual cosa la Fiscalia va amenaçar que actuarà “amb contundència contra aquests per portar als seus autors davant la justícia”.

D’aquesta manera el Govern del PP continua amb la seva política de repressió no només contra el Govern, sinó directament contra el poble català i la joventut que es mobilitza contra la repressió i el 155.


Facebook Twitter
Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques