×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Generalitat reforça les restriccions sense prendre mesures sanitàries

Mentre el nivell de contagis segueix augmentant dràsticament, el Govern de la Generalitat és limita a prendre noves restriccions en lloc de reforçar mesures sanitàries i de seguretat en els centres de treball, sanitaris i educatius.

Verónica Landa

divendres 16 d’octubre de 2020
Facebook Twitter
VÍDEO - 2' EN CLAU ROJA: La Generalitat reforça les restriccions sense prendre mesures sanitàries - YouTube

Aquestes setmanes hem vist una nova vaga educativa, des de els centres bressol fins la universitat, per exigir més i millors mesures de protecció i seguretat davant la covid-19, com la baixada de ràtios o el tancament dels centres quan hi hagi un número concret de grups en confinament. Ensenyament va dir que les ràtios segures eren d’entre 15 i 20 alumnes per aula i ens trobem amb 26, 30 alumnes a aules, moltes vegades condicionades a tota pressa per la manca d’espai de les escoles, i amb greus carències per poder realitzar una bona tasca docent i mantenir les mesures de seguretat davant la pandèmia. Un virus que ja ha confinat a milers de docents, i alumnat, sense comptar el personal extern, com les monitores de menjador que ni tan sols són considerades contactes estrets i obligades a treballar si no pressenten cap símptoma.

Això sumat a les jornades de vaga realitzades pel personal sanitari d’atenció primària o els MIR que denuncien la sobrecàrrega de feina degut a l’augment de casos per Covid, amb reivindicacions com l’augment de la plantilla o millors condicions econòmiques i laborals.

I la novetat d’aquesta setmana és la mesura que afecta especialment al sector hoteler, entre d’altres, amb el tancament total de bars i restaurants a tota Catalunya durant 15 dies. Amb la incertesa per a milers de treballadors i treballadores de si seran novament enviats a un ERTO, o directament acomiadats. Un sector afectat per la precarietat des de molt abans d l’esclat de la covid-19.

Davant aquesta situació de tancament és necessari que es pugui condonar els deutes als petits propietaris i garantir crèdit barat per a la seva supervivència.
Alhora, enfront les mesures que fan que la classe treballadora pagui els costos d’aquesta crisi, es vital posar dempeus una lluita per impulsar mesures realment efectives com són la imposició d’impostos especials a les grans fortunes i la nacionalització de la banca, perquè siguin els capitalistes els que paguin aquesta nova crisi.


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s'empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s’empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona