×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Generalitat utilitzaria unitats antiterroristes dels Mossos contra el dret a l’habitatge i l’independentisme

Alerta Solidària ha pogut saber arran de les detencions de la setmana passada que la Unitat Central d’Investigació d’Extremismes Violents actua contra els activistes per l'habitatge i l'esquerra independentista.

Arsen Sabaté

dimarts 8 de febrer
Facebook Twitter

L’organització antirepressiva Alerta Solidària ha fet saber aquesta setmana que el govern de la Generalitat "destina recursos de lluita antiterrorista a combatre el moviment pel dret a l’habitatge".

Aquestes declaracions d’Alerta Solidària es reafirmen després que els advocats de la mateixa organització aconseguissin la documentació necessària sobre les detencions de quatre activistes dels Sindicats d’Habitatge de la Verneda i Cassoles per part d’agents dels Mossos d’Esquadra de la brigada d’informació.

Et pot interessar: Els Mossos detenen quatre activistes pel dret a l’habitatge

Més concretament, ara es sap que "darrere de l’operació de la setmana passada, es troba la Unitat Central d’Investigació d’Extremismes Violents", segons informa en les seves xarxes Alerta Solidària.

Aquesta unitat dels Mossos pertany a l’Àrea Central d’Informació Interior depenent de la Comissaria General d’Informació del cos dels Mossos d’Esquadra, i com informa l’organització antirepressiva de l’esquerra independentista "té com objectius la investigació i localització de grups d’extremisme violent, entre els quals els de caràcter terrorista".

Des d’Alerta Solidària denuncien que aquesta unitat policial va iniciar l’operatiu contra els quatre activistes per l’habitatge sense cap ordre judicial i vuit mesos després dels fets que se’ls imputa. I assenyalen que haurien d’haver estat citades a comissaria o als jutjats com a correcte procediment.

No obstant, des d’Alerta Solidària informen que aquesta unitat dels Mossos d’Esquadra és també la responsable de diferents operacions contra els Comités de Defensa de la República i l’elaboració de llistes i obertures de causes judicials contra centenars d’activistes de l’esquerra independentista i pel dret a l’autodeterminació.

Alerta Solidària acaba el seu comunicat fent visible la denuncia sobre aquest cas comunicant que "destinar aquesta Unitat policial a reprimir les que s’organitzen per defensar drets tan bàsics i fonamentals, com el dret a l’habitatge, és d’una perversió infame i insuportable", i que "sota criteris polítics que vulneren els drets humans de participació social i de llibertat ideològica, cuinen els atestats que acabaran mesclant, per a confusió de l’opinió pública, activistes pels drets humans amb terrorisme".

Queda clar, doncs, que el govern de la Generalitat segueix endavant amb la seva cacera contra el moviment per l’habitatge per tal de prioritzar els interessos dels grans tenidors d’habitatge i els fons voltors.

I és que hem de recordar que el motiu pel que la setmana passada es va detenir als quatre activistes són les protestes contra el desallotjament del Bloc Llavors, nou mesos enrera. Un operatiu policial però, que es va produir tan sols quatre dies després que Pere Aragonès fos investit president de la Generalitat amb el suport de la CUP i haver acordat no enviar antiavalots als desnonaments.

Recordem també que el mateix dia de les detencions l’organització juvenil Arran es pronunciava per la llibertat de les detingudes, així com l’absolució de totes les encausades que es troben en processos judicials oberts contra el moviment independentista i la persecució a les aspiracions democràtiques pel dret a l’autodeterminació.

En aquesta línia, l’organització juvenil Contracorrent i aquest diari organitzen una taula rodona amb diferents encausades d’ençà l’u d’octubre i entre les que hi participaran militants de la pròpia organització d’Arran.

Vine a “Encausades”: Taula rodona contra la repressió amb Marcel Vivet, Carles Herèdia, Verónica Landa i militants d’Arran


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

Un clar atac del Govern a les pensions: ampliació a 30 anys del període de càlcul

Un clar atac del Govern a les pensions: ampliació a 30 anys del període de càlcul

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Final d'any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

Final d’any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge