Catalunya

PROHIBICIONS A TV3 I CATRADIO

La Junta Electoral segueix amb la seva guerra contra la llibertat d’expressió

La Junta Electoral prohibeix a TV3 i Catalunya Radio utilitzar les expressions "presos polítics" i "exili". Segueix dempeus la croada contra el poble de Catalunya.

Arsen Sabaté

Barcelona | @ArsenSabate

divendres 29 de març de 2019| edici� del dia

Aquest dimecres la Junta Electoral provincial prohibia als mitjans de la CCMA -Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals- l’ús de les expressions "presos polítics" i "exili".

Segons la resolució de la Junta Electoral de Barcelona la utilització d’aquestes expressions, així com també "judici de la repressió", vulneren la "neutralitat informativa i s’identifiquen amb els missatges electorals de determinades opcions polítiques". A més, assenyalen que de no abstenir-se els mitjans que formen part de la CCMA podran incórrer en "perjudici de la neutralitat informativa".

Sens dubte, un nou atac a la llibertat d’expressió cap al conjunt del poble català i tot allò que faci referència a la llibertat dels líders sobiranistes catalans que s’estan enfrontant aquests mesos al judici per l’1-O del Suprem que presideix el jutge Marchena.

A més, la Junta Electoral Central, feia pública ahir també la decisió d’ordenar l’obertura d’un expedient sancionador als mitjans de la CCMA per suposadament "vulnerar el pluralisme polític i social" i de nou la "neutralitat informativa", en aquest cas pel tractament que es va fer de la manifestació independentista de Madrid el passat 16 de març. Tot això, a petició de la denúncia efectuada prèviament per la formació política Ciutadans.

Una guerra que atenta directament contra els drets i llibertats més essencials com són la informació i l’expressió. Una ofensiva anti-democràtica que ja va tenir el seu penúltim episodi la setmana passada amb l’ordre i retirada per part dels Mossos d’Esquadra de tots els símbols independentistes que es mantinguin en les façanes de les seus de la Generalitat i les seves conselleries.

No obstant això, totes aquestes resolucions ens retrotreuen als antecedents de les eleccions del 155, les del 21D de 2017, en la qual la Junta va arribar a prohibir el color groc. La JEC prohibia als membres de les meses electorals portar el llaç groc en suport als presos polítics. Per part seva, la junta electoral provincial de Barcelona acceptava un recurs presentat per C’s i ordenava la retirada de qualsevol cartell o eslògan que fes referència al suport als presos en edificis municipals o governamentals. Començava la guerra contra el groc que aniria augmentant amb els mesos, i que encara avui dia continua vigent.

No hi ha dubte que el curs autoritari i recentralizador del Règim, des de la Corona fins al PSOE, passant per les dretes de PP, Cs i Vox, al costat de les institucions com el poder judicial, fiscalia i forces de seguretat, continua aplanant el camí per a un nou 155 molt més profund i anti democràtic que atempti contra el conjunt de la societat catalana.
temes relacionats

Catalunya   /    Presos polítics catalans   /    Política Estat espanyol   /    Presos polítics   /    Règim del ’78   /    Referèndum a Catalunya   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Article 155   /    Independència de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar