×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

La Taula Sindical convoca vaga feminista el 8M a Catalunya: “No hi ha feminisme sense l’alliberament de la classe treballadora, plural i diversa”

A Catalunya, aquest 8M, Treballadores i estudiants anirem a la Vaga General Feminista, convocada pel moviment feminista i els sindicats alternatius, des de la Taula sindical de Catalunya. Pa i Roses s'uneix, contra les violències masclistes del capitalisme patriarcal, la dreta, el govern "progressista" i la trampa del punitivisme.

Pa i Roses Barcelona

diumenge 5 de març de 2023
Facebook Twitter

A la roda de premsa d’aquesta setmana, la Taula sindical de Catalunya, oberta per la Montse Sánchez -nova secretària general de CGT Catalunya- va convocar una Vaga Feminista General aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Amb els hashtags #VagaFeminista del #8M2023, #8mNoTreballo #8mVagaFeminista, els sindicats de CGT Catalunya, COS, IAC, Las Kellys, reunits a la taula sindical, van anunciar la convocatòria d’una "vaga de caràcter laboral i reproductiu per a secundar la vaga feminista del #8m2023. Hi ha convocat a les dones de Catalunya a unir-se als piquets dels matins arreu del territori".

Els mateixos sindicats, juntament amb diferents col·lectius feministes, conformen la "comissió laboral del 8M" que van fer una crida al piquet central de la vaga, a les 9 h del matí, a Jardinets de Gràcia.

Al comunicat de convocatòria de vaga de la taula sindical, plateja: "No hi ha feminisme sense l’alliberament de la classe treballadora, plural i diversa. Perquè aquest sistema ens considera treballadores de segona, i trobant-nos en un context socioeconòmic on les crisis encadenen. Ja és hora que això canvi. Perquè la pobresa té nom de dona, de dona treballadora!".

Les seves reivindicacions són: per denunciar la bretxa salarial de gènere. Per exigir la fi de la violència de gènere. Per unes mesures efectives contra l’assetjament sexual i/o per raó de gènere als centres de treball. Protocols contra ’assetjament i d’igualtat reals a totes les empreses. Pel repartiment i reconeixement del treball domèstic i de cures. Per unes polítiques de conciliació serioses: contra els acomiadaments a embarassades o lactants, per la normalització de les jornades laborals adaptades, tot i que les dones agafem 9 de cada 10 de les excedències per la cura dels fills. Contra l’explotació sexual I el proxenetisme I en defensa dels drets de les treballadores sexuals. Contra l’ofensiva antifeminista de l’extrema dreta i l’atac del patriarcat contra les dones, feministes, bolleres i trans.

Pa i Roses, sortirem als carrers per lluitar contra les violències masclistes del capitalisme patriarcal. La dreta, el govern "progressista" i la trampa del punitivisme

Les dones treballadores, joves i estudiants de Pa i Roses, sortirem als carrers i farem vaga aquest 8M. Contra la dreta i l’extrema dreta que ens ataca permanentment els nostres drets conquerits.

També contra el feminisme dels ministeris, el govern "progressista" i la trampa del punitivisme. El feminisme institucional pretén tancar al moviment de dones a l’atzucac del Codi Penal i el seu projecte punitivista. Nosaltres sortirem als carrers per una lluita independent de les institucions de l’Estat, la seva justícia masclista i patriarcal i els partits del règim.

Volem que en la vaga del 8M sigui un gran altaveu per a les lluites de les treballadores precàries, exigir la fi de les externalitzacions, el crit de Las Kellys, les treballadores del Lleure o del SAD. Pels augments de salaris indexats segons la inflació, reducció de la jornada laboral i millors condicions per a la conciliació laboral. Contra la repressió sindical, com van denunciar i partir les treballadores de SEAT. La lluita contra la precarietat i l’explotació que pateixen les treballadores. La lluita contra la violència del racisme institucional i patriarcal que sofreixen les treballadores de la llar, derogació de la llei d’estrangeria i el tancament dels CIEs.

Volem que a la vaga del 8M se senti la veu de les persones trans, contra la transfòbia i la LGTBfòbia.

Lluitar contra la violència, sexual, masclista i els feminicidis, és lluitar contra una baula de tota una cadena de violències que vivim la gran majoria de les dones, les treballadores, les migrants, les joves i les pensionistes enfront de l’actual crisi.

Les joves i estudiants, per una educació pública i gratuïta, una educació sexual lliure dels prejudicis obscurantistes: separació de l’Església i l’Estat! Per un futur sense violències masclistes, lgtbifobia. Per una vida que mereixi ser viscuda sense precarietat, explotació i discrimnació: els joves no se suïciden! Són víctimes d’aquest sistema assassí!

Les treballadores i estudiants farem vaga, també contra l’escalada militarista: Ni Putin ni OTAN, no a la guerra. Som feministes internacionalistes i antiimperialistes i com Rosa Luxemburg i Clara Zetkin en 1914, declarem "guerra a la guerra".

La violència masclista no es resoldrà perquè existeixi la possibilitat individual de denunciar davant els tribunals. Cal combatre les seves causes estructurals. Enfortir la nostra organització col·lectiva i autoorganització.
Així ho van fer les treballadores amb la vaga d’Inditex, de la Sanitat. De l’educació a Catalunya.

Perquè no estem disposades a permetre que la nostra lluita contra les opressions es distorsioni i s’utilitzi per enfortir campanyes punitivistes i els aparells de l’Estat capitalista i patriarcal, les mateixes que persegueixen a rapers o a les feministes per fer vaga!

Defensarem els drets i llibertats que conquistem, en el marc d’una lluita per transformar d’arrel aquesta societat. La nostra perspectiva, des d’un feminisme socialista i revolucionari, apunta a poder gaudir plenament de les nostres pròpies vides, les nostres sexualitats, desitjos i plaers en una societat lliure d’opressions i explotació.

Aquest 8M a Catalunya, t’esperem:
9 h PIQUET CENTRAL ALS JARDINETS DE GRÀCIA
18 h MARXA AMB NOSALTRES DES DE PL. UNIVERSITAT!


Facebook Twitter

Pa i Roses Barcelona

Segueix-lo a Twitter

@PanyRosasEE

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó