×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La UAB prohibeix el Carnestoltes: Continua la repressió a l’oci de la joventut

El rectorat de la UAB prohibeix la celebració de la famosa festa de carnestoltes organitzada pel SEPC des de fa més de 10 anys. Nou atac cap a la joventut en un moment on vivim en precarietat i molt malestar. Organitzem-nos per decidir la universitat que volem!

Aitor M.

dijous 23 de febrer
Facebook Twitter

A un dia de la celebració de la ja mítica festa de carnaval de la UAB, organitzada pel SEPC, el rectorat de la UAB ha denegat el permís per celebrar aquesta festa. En aquesta comunicació la UAB exigeix a la organització de la festa una sèrie de requisits impossibles d’assolir per una organització d’una festa alternativa. La festa de Carnestoltes a la UAB es porta fent més de 10 anys i els organitzadors asseguren que mai s’havia avisat de tal normativa.

Per tant ens porta a pensar que l’aplicació d’aquesta normativa no es més que un altre atac cap a la joventut i cap a l’oci alternatiu. Aquest fet passa en un moment on la joventut viu una precarietat i un malestar generalitzat, on a part de tenir les feines més precàries, la impossibilitat de l’emancipació, desprès de la repressió patida durant les sentències del procés o Hasél, d’una criminalització brutal durant la pandèmia... ara amb els preus de qualsevol bar o discoteca disparats i amb una pèrdua de sou real, degut a la pujada de preus (que vam veure incrementar de forma exponencial des de que va començar la guerra d’Ucraïna) i als sous congelats, ens van traient els espais d’oci més assequibles per la joventut treballadora.

Et pot interessar: Pablo Castilla: “Sobren els motius perquè els qui vam sortir fa dos anys per la llibertat de Hasél tornem als carrers”

No sorprèn que en aquest moment que viu la joventut treballadora veiem els nostres espais d’oci i la militarització dels nostres barris, amb una greu fixació per la joventut racialitzada a la que cada dia més es persegueix. En un moment on s’està aplicant la LCU, amb militants de la UAB i de la UCM, on cada cop més recurrentment veiem campus militaritzats com ha passat sempre a la UAB i estem veien últimament a Madrid el dia que Ayuso va anar a la UCM o el dia que parlava l’Estat genocida d’Israel, i es que així ho ha deixat ben clar el rectorat de l’autònoma al SEPC, si la festa es celebra entraran efectius de la BRIMO dels Mossos d’esquadra a desallotjar la festa.

També pots llegir: Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Es per això que cal una joventut organitzada, per dir prou als atacs, ja siguin a l’oci, a les infiltracions a les nostres organitzacions o a les nostres lluites, com s’ha vist a la reforma del codi penal. Cal un moviment estudiantil massiu i organitzat a totes les universitats per poder-ho decidir tot, des de l’oci i cultura que s’organitzin als nostres campus, fins a trencar relacions amb les empreses armamentístiques i contaminants, decidir que i com s’estudia... I tot això només es possible amb la organització d’assemblees de base on participin tots els agents de la comunitat universitària per canviar d’arrel aquesta universitat cada cop més privada, mercantilitzada, conservadora i elitista


Facebook Twitter

Aitor M.

Representant estudiantil a la Universitat de Barcelona

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l'empresa

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l’empresa