×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La UB “ecologista” no vol negociar amb l’ocupació de les estudiants

L’ocupació de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona per part d’estudiants que denunciem la crisis climàtica i el paper còmplice de la UB amb aquesta, porta tres dies i no té la intenció de marxar.

Aitor M.

divendres 4 de novembre de 2022
Facebook Twitter

Dimecres desenes d’estudiants vam ocupar l’edifici històric de la UB impulsat per End Fossil, i amb la participació d’altres organitzacions estudiantils com ContraCorrent o les assemblees de Lletres i Mates de la UB, per exigir a la universitat la necessitat d’una educació ecosocial degut a l’emergència de la situació i el trencament de relacions amb empreses fòssils, com Repsol, i amb bancs fòssils, com el Santander.

Et pot interessar: Ocupació a la UB Central: fora les empreses armamentístiques i contaminants de la universitat!

L’ocupació ha mantingut la força i els ànims des del primer dia, fins i tot més, ja que la falta de voluntat de negociació per part del rectorat, ha fet que les estudiants que estem ocupant tinguem més ganes de seguir lluitant i augmentar el conflicte per poder arribar a més gent i que la UB es prengui seriosament la situació extrema que viu el planeta en aquest moment.

L’ocupació ha transcorregut amb tranquil·litat, on hi ha hagut assemblees obertes a tothom que volgués participar i per decidir-ho tot, també hi ha hagut dues grans xerrades per les tardes amb la participació de sindicats, com Elisenda de CGT Bus, que acaben de protagonitzar una gran lluita amb una victòria molt important, i també de molts moviments socials, com el Sindicat de Llogateres, Batec, Zero Port, Ecologistes en Acció... On totes les intervencions tenien un punt de visió comú, el sistema capitalista destrueix el planeta i ens precaritza.

Avui, desprès de decidir en una assemblea de 40 persones ahir a la nit, l’equip negociador ha entregat una carta a l’equip del rectorat on es rebutjava totalment la proposta de comunicat que va fer la UB ahir a la tarda, on no només no hi havia cap tipus d’apropament a les nostres demandes, si no que per part seva no es contemplava una esmena a la totalitat.

Cal que aquest moviment agafi més pes, tant mediàticament com de suport. Per això cal expandir el missatge i la lluita a altres centres d’estudi, a les organitzacions estudiantils, al moviment estudiantil... Perque aquesta lluita no s’acaba amb una victòria a la UB, aquesta lluita va molt més enllà, per això es molt important que es busquin aliats i que s’organitzi un gran moviment de base, per discutir-ho tot i per poder portar aquesta gran lluita a una victòria, que no acaba, fins que no es destrueixi el model de producció d’aquest capitalisme salvatge.


Facebook Twitter

Aitor M.

Representant estudiantil a la Universitat de Barcelona

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”