Catalunya

PRIMAVERA SANITÀRIA

La consellera de Salut no té temps per a les sanitàries en lluita?

El col·lectiu de Sanitàries en Lluita denuncia que la consellera Alba Vergés no es vulgui reunir i atendre les seves demandes, després d'haver sigut un dels sectors més exposats durant la pandèmia de la Covid-19.

diumenge 28 de juny de 2020| edició del dia

"La consellera no té un moment per trobar-se amb les treballadores que s’han deixat la pell, exposant la seva salut, treballant sense els equips de protecció necessaris durant la pandèmia", així de contundent piulaven a les xarxes socials des de la plataforma Sanitàries en Lluita, denunciant que després dels pitjors mesos de pandèmia el Govern no es vol reunir amb un dels sectors que més ha patit les consenqüències de la crisi sanitària.

Fa setmanes que des del col·lectiu de sanitàries venen exigint una reunió amb el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, en especial, després de fer-se pública una compensació al personal sanitari que no compensa l’enorme precarietat del sector i els efectes de les retallades a la sanitat pública.

Perquè es mereix menys una auxiliar d’infermeria que un metge? Una paga que no compensa les retallades

Sanitàries en Lluita qualifica la compensació de “pagueta rídicula i classista” i denunncia que "es premiï" segons la categoria professional. Una mesura que en la pràctica infravalora a aquelles professionals que, a més, són alguns dels sectors que s’han exposat més al coronavirus, ja que les auxiliars d’infermeria i les infermeres són qui tenen un contacte més constant i directe amb els pacients.

No obstant, ni la conselleria de Salut, ni la mateixa consellera Alba Vergés, sembla que estiguin disposats a reunir-se, i molt menys a atendre les demandes de les sanitàries.

Concentracions de la #PrimaveraSanitaria en defensa de la sanitat pública

En canvi, des del Govern si que s’ha tingut temps per pagar gairebé uns 48 milions d’euros a la sanitat privada per “tota la feina” que ha fet en relació a la pandèmia.

48 milions per a la sanitat privada ¿ho ha fet Torra, Artur Mas o Jordi Pujol?

En aquest sentit, les sanitàries en lluita exigeixen també des de fa setmanes a les portes dels hospitals el retorn del 5% retallat des de fa una dècada per part del Govern, així com també defensen una sanitat 100% pública i acabar amb les retallades i les privatitzacions. Veritables motius del col·lapse sanitari i les milers de morts durant la Covid-19 i també de la profunda precarietat que es viu en el sector, com s’ha demostrat aquests mesos en hospitals i CAPs.

Milions per a la privada, compensació única per als sanitaris: i el 5% per quan?
temes relacionats

Crisi de la sanitat pública   /    Treballadors sanitat   /    Sanitat pública   /    Catalunya   /    Retallades   /    Món obrer Estat espanyol   /    Privatitzacions

Comentaris

Comentar