×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La indicidència de la Covid-19 ha crescut sensiblement als centres

Preocupa el creixement de casos de la Covid-19 a la tornada de les vacances de Nadal. Les dades facilitades per ensenyament són concluents.

Guillermo Ferrari

diumenge 17 de gener de 2021
Facebook Twitter

Foto ACN

D’acord amb les dades que el Departament d’Educació ha proporcionat aquest divendres, s’ha doblat la quantitat de centres escolars confinats passant de 364 que hi havia dijous a un 670. Això vol dir que gairebé un 1 percent dels grups escolars es troben confinats. I la quantitat d’alumnes confinats és de l’1,2 percent del total.

El creixement de casos dins de l’àmbit educatiu era d’esperar tenint em compte que la pandèmica a Catalunya es troba en ple ascens i més després de la mobilitat que ha hagut durant les festes i les vacances d’hivern. En aquesta primera setmana de classes, s’ha duplicat dues vegades la quantitat d’alumnes confinats respecte del dia anterior.

Les mesures de seguretat a les aules de primària i secundària no són prou eficaces. Això de finestres obertes amb un fred glaciar és realment insoportable. Els aparells per airejar l’ambient semble mitològics. Hi ha moltes denúncies a twtitter que així ho demostren.

Els cribatges massius han trocat per l’obligació a que cadascú agafi la seva pròpia "mostra" tal com pugui i després ja veurem. A més, els i les treballadores que no tinguin tarja de l’ICS no s’ho poden fer (!!!). El sindicat CGT está denunciat aquesta situació: hi ha treballadors d’altres comunitats autònomes que no podràn fer-se l’automostra. Sense paraules.

Si la situació no és terrible en educació és perquè el virus no afecta tant als menors com a la gent adulta. Perquè si fos així i amb la deixadesa del Departament d’Educació seria inimaginable les consequències per als nostres fills i filles.

Els sindicats com l’USTEC, CCOO, UGT i CGT han de posar-se al capdavant de les queixes i convocar assemblees i manifestacions a cada centre de treball per recollir els reclams i iniciar un cicle de mobilitzacions.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques