×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La meitat de la població mundial no té accés a la salut bàsica

Segons un informe presentat aquest dimecres per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la meitat de la població mundial no pot accedir a serveis essencials de salut.

divendres 15 de desembre de 2017
Facebook Twitter

Almenys la meitat de la població mundial no pot accedir a serveis essencials de salut i molts d’altres es veuen forçats a viure en l’extrema pobresa per haver de pagar per una atenció mèdica que no poden permetre’s, ha dit aquest dimecres l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

L’informe destaca que existeixen 1.000 milions de persones amb hipertensió no tractada; que més de 200 milions de dones no tenen accés a la planificació familiar; o que prop de 20 milions de nens no reben totes les vacunes que necessitarien.

Uns 800 milions de persones al món gasten almenys un 10% dels seus ingressos en serveis de salut per a ells o per a fills malalts. Com a resultat d’això almenys 100 milions de persones han de viure amb menys de 2 dòlars per dia.

A més, 122 milions de persones van caure per sota de la línia de la pobresa (3 dòlars per dia) i són oficialment qualificats com a pobres a causa de les despeses en salut.

Aquest nivell de despesa implica en molts casos que s’hagin de deixar de prioritzar altres necessitats com el menjar o les taxes escolars.

A l’informe, l’agència de salut de Nacions Unides va dir que era completament inacceptable que més de la meitat de la població global encara no pugui comptar amb atenció mèdica bàsica.

Existeixen grans bretxes en la disponibilitat de serveis a les regions de l’Àfrica Subsahariana i el sud d’Àsia, indica l’informe. En altres zones del món, serveis bàsics com la planificació familiar i immunització de nens estan més a l’abast, però les famílies tenen problemes financers per pagar-los.

Els serveis de cobertura sanitària varien també no només entre països, sinó també a l’interior de les nacions.

Per exemple, als països de baixos ingressos, el 17% de les mares i fills pertanyents a les llars més pobres van rebre els serveis bàsics, mentre que a les llars més riques, el percentatge augmenta fins al 74%.

Amb el hashtag #SaludParaTodos l’OMS va fer públic l’informe a les xarxes socials per mostrar que el model de salut privada deixa a 3.500 milions de persones sense possibilitats d’accedir a un sistema de salut bàsic.

Aquesta informació arriba uns pocs mesos després de que es fes coneguda una altra estadística espantosa: les 8 persones més riques del món posseeixen la mateixa riquesa que la meitat de la població del planeta.

Aquests informes no fan més que confirmar que la irracionalitat del capitalisme solament pot contribuir a augmentar la desigualtat al món, portant a l’empobriment creixent de milions de persones.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques