×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La repressió no cessa: més detencions, bloqueig al Tsunami Democràtic i a la República Digital

Aquesta setmana, el Govern central va atacar diverses arestes del moviment català: A les organitzacions socials i xarxes com al Tsunami Democràtic. A la joventut que també ha sofert més detencions en els seus domicilis, ràtzies i persecució policial, al Govern de la Generalitat, amb la intervenció de l'aparell informàtic de l'autonomia.

Federico Grom

dissabte 2 de novembre de 2019
Facebook Twitter

L’escalada repressiva contra el poble català continua. Després d’una ordre de l’Audiència Nacional a través del comunicat per la Guàrdia Civil, la plataforma de desenvolupament de programari Github de Microsoft, ha bloquejat l’accés i funcionament de l’aplicació de Tsunami Democràtic. Segons el jutge Manuel García Castelló, Tsunami Democrátic és "una organització criminal que impulsa la comissió d’atacs terroristes" i que actua per a "coordinar aquests disturbis i accions terroristes usant qualsevol mitjà possible". Aquest mateix jutge de l’Audiència Nacional ja havia ordenat el tancament de les pàgines web de Tsunami el passat 18 d’octubre i ara reclama el bloqueig de la seva app.

Tsunami Democratic -el canal del qual de Telegram és el 85è amb més seguidors de tot el món, superant els 380.000 seguidors- ha publicat un comunicat per Twitter i denunciat al “nou pas repressiu de l’Estat espanyol equiparant la llibertat d’expressió i el dret a la protesta amb actes de terrorisme. Autoritarisme com la definició de la ‘democràcia’ en l’Estat espanyol”

Aquesta setmana també ha continuat la persecució policial contra l’activisme social i juvenil que està participant des del 14 d’octubre en les manifestacions, vagues i tot tipus de protestes. Detencions en els seus domicilis, com ha ocorregut aquesta setmana a Terrassa o Barcelona. Persecució als carrers amb sobtades i injustificades identificacions.

D’altra banda segueixen les denúncies de com s’han dut a terme les detencions de les més de 28 persones preses, que en total sumen unes 40 i 200 detingudes. L’ Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona ha denunciat la violència policial relatada pels detinguts “Pallisses, sang a les parets, humiliacions sexistes, escorcolls amb nu integral sense bata, etc.”

També l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, Alerta Solidària, denuncia l’escalada repressiva, organitzant una caixa de resistència comuna i una roda de premsa de familiars i afins a les persones preses i represaliades per aquest dissabte. Són moltes les veus que denuncien que aquesta repressió és executada no sols pel Govern central, sinó també pel Govern català en la qual la policia nacional actua de manera coordinada amb els mossos d’esquadra.

Per part seva, aquest dijous, el Consell de Ministres ha aprovat un decret per acabar amb el projecte de República Digital Catalana, iniciat pel Govern de la Generalitat a través de la conselleria de Polítiques Digitals i l’Administració Pública, dirigit per Jordi Puigneró, que aposta per crear una república en el núvol d’internet.

"Ha sortit als mitjans de comunicació... les dades per aquesta república digital, per a la identitat digital, i en definitiva per a violentar l’Estat en el món online, però ja li dic a l’independentisme que ni hi ha independència offline ni online, i que l’Estat de dret serà igual de contundent al món digital que ho està sent en el món real”. Segons ha explicat a Onda Cero, el decret obliga a totes les administracions de l’Estat a utilitzar servidors situats a Europa, i no en "paradisos digitals”, va sentenciar Pedro Sánchez en una entrevista de ràdio. De la mateixa manera, la vicepresidenta Carmen Calvo va dir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, "Ho hem de fer per tranquil·litat i en relació amb algunes situacions a Catalunya”.

Pedro Sánchez, en la seva política repressiva contra el poble català i el Govern de la Generalitat, ha amenaçat que “si es fan passos majors, mai he negat l’ús de la llei de Seguretat Nacional ni de la Constitució”.

El conseller Puigdneró, en una compareixença posterior, va renunciar a la iniciativa del Govern del PSOE i la va qualificar com un “cop d’estat digital a Catalunya” i de “155 digital”.

Contra la repressió del Govern central i del Govern: autoorganització.

Però aquesta repressió no pot ser frenada sinó és amb l’autoorganització de manera independent dels partits del Règim, inclosos els que es diuen d’esquerra. Podemos ha cridat a acatar la sentència infame del Tribunal Constitucional. Alberto Garzón d’Esquerra Unida no va dubtar a unir-se al discurs de criminalització contra la joventut combativa.

També la repressió és executada pel propi Govern i els partits del procesisme que reprimeixen a la joventut, mentre criden al diàleg en una taula de negociació amb l’Estat.

Et pot interessar:El processisme opera per tancar la bretxa entre el carrer i Palau

Moltes són les veus als carrers contra la repressió de l’Estat i del Govern, per la dissolució de la BRIMO, la dimissió de Buch, la llibertat dels 40 presos i preses polítiques i no sols 9 com JxCat i ERC. Avui més que mai és necessària l’autoorganització, amb comissions antirrepresivas en els centres de treball i d’estudi, al costat de les organitzacions i col·lectius antirrepresius, al costat de la joventut i la classe treballadora.

Et pot interessar:La joventut als carrers lluita, l’Assemblea de Càrrecs Electes signa papers


Facebook Twitter

Federico Grom

Vive en Barcelona. Técnico en edición e ilustrador. Es militante del la Corriente Revolucionaria de Trabajadores y Trabajadoras (CRT) y escribe en la sección de Política y Mundo Obrero de Izquierda Diario.es

Barcelona | @fedegrom

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques