×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La vaga dels MIR obté importants avanços

Els metges residents han arribat a un acord amb l'ICS que blinden els descansos i aconsegueixen importants millores laborals.

EsquerraDiari.cat

divendres 23 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

Foto: @xaviarizafoto

Aquesta nit els MIR han desconvocat la vaga després d’obtenir importants millores, encara que queden pendents altres reclams d’aquest col·lectiu. Després de dotze jornades de vagues iniciades el 21 de setembre passat, els i les residents han obtingut alguns avanços substancials.

Et pot interessar: Tot el nostre suport a la vaga dels MIR a Catalunya

Els portaveus han declarat que tenint en compte el context d’agreujament de la Covid-19 i els acords assolits amb l’Institut de Salut (ICS) han cregut convenient desconvocar la lluita dels sanitaris momentàniament. Com ells expliquen al seu compte de Tuiter, hi ha moltes coses per continuar negociant, especialment dins de l’apartat econòmic.

Els acords inclouen un límit a les guàrdies que fan els i les residents, amb un màxim de 4 al mes (una per cap de setmana). Això implica que puguin tenir un temps de mínim de 12 h de descans entre cada jornada de feina. I el descans setmanal mínim serà de 36 h, amb un màxim de 48 treballades. Amb aquesta mesura eviten jornades maratonianes.

Dins de l’apartat formatiu que hauria de tenir molta importància, ja que el període de residència són les pràctiques que fan els futurs metges, s’ha creat una comissió que vetllarà per la formació dels MIRs. Farà un seguiment de les pràctiques i les jornades formatives.

També s’ha deixat clar que els MIRs no ocuparan llocs de feina estructural. Se suposa que estan fent un període de pràctiques i per tant encara no són treballadors de la plantilla.

Et pot interessar: Els MIR reprenen la vaga: “No és vocació, és explotació”

També han aconseguit un augment de salari del 5% a partir de l’1 d’octubre passat i un increment d’entre el 7% i el 8,5% per a cadascun dels anys de residència a partir de l’1 de gener pròxim. Uns augments que no són els que demanaven però en aquest context són significatius.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"