×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les Kellys donen suport a la vaga del 30G: “Contra les reformes laborals i per unes pensions dignes!”

Entrevistem a Miriam i a Carmen de les Kellys Barcelona, ens expliquen els motius del seu suport a la vaga del pròxim 30 de gener a Euskadi. Contra les reformes laborals i per unes pensions dignes!

Àngels Vilaseca

dimecres 29 de gener de 2020
Facebook Twitter

Per què és important per a vosaltres solidaritzar-vos amb aquesta vaga?Miriam: Donem suport a la vaga del País Basc perquè tant a nivell nacional com a nivell estatal, nosaltres tenim els mateixos problemes. Una de les reivindicacions principals és per la derogació de les reformes laborals, tant la del PP com la del mateix PSOE, que ens han llançat a la situació a la qual estem ara. I és que actualment dins d’aquest capitalisme sembla que seguim en l’època de l’esclavitud, no pot ser que en ple segle XXI treballem en condicions extremadament tan precàries. Nosaltres, com a dones treballadores, volem un treball i un salari digne per a tota la classe treballadora!Un altre punt principal és per les pensions per als nostres majors, que al final també és per al nostre futur. Perquè el dret a la jubilació i a unes pensions i una vida digna és un dret bàsic i fonamental que ens estan arrabassant.I una altra qüestió important és la regulació dels preus de lloguers. Perquè amb l’explotació que sofrim, no tenim com pagar-nos un lloc on viure i un pis assequible. No pot ser que ens facin fora de casa nostra i que hi hagi tanta gent que s’hagi quedat al carrer per no poder pagar el lloguer!Què penseu de les direccions sindicals de CCOO i UGT que estan en contra de la vaga?
Miriam: Normalment les direccions d’aquests sindicats, tant de CCOO com d’UGT, no es fan ressò de les vagues i lluites dels treballadors i treballadores, perquè al final són ells els qui també ens han portat on estem actualment. Clar, com estan comprats per la patronal, no els convenen aquest tipus de vagues. També nosaltres, coma kellys, sempre ens hem vist totalment desemparades per les direccions d’aquests sindicats majoritaris.Com a Kellys quines són les vostres principals reivindicacions?Carmen: Tal com comentava la meva companya una de les nostres principals reivindicacions és contra les reformes laborals, i també contra les externalitzacions. Perquè han precaritzat enormement les nostres vides, augmentant la sobrecàrrega de treball, amb jornades interminables i a més, amb pitjors salaris. Alguna cosa que també afecta a la nostra salut, la gran majoria hem d’anar a treballar sobremedicadas per a suportar el dolor i les lesions.

També exigim la jubilació anticipada, a més d’unes pensions dignes, perquè no es poden aguantar tants anys en aquestes pèssimes condicions.
Alhora lluitem contra els acomiadaments i per la readmissió de les nostres companyes. Perquè a més per si no fos prou, ens acomiaden per sindicar-nos i exigir els nostres drets, com els va passar a les companyes del Grand Hotel Central o recentment a l’Olivia Hotel Balmes, on una d’elles també va ser acomiadada per estar de baixa mèdica.

És per tot això que aquest 30 de gener també estarem presents en les manifestacions i accions que hi ha en solidaritat amb la vaga del País Basc. Perquè hem de sumar forces i mobilitzar-nos contra la precarietat laboral que asfixia les nostres vides!


Facebook Twitter

Àngels Vilaseca

Treballadora de Serveis Socials, Pan y Rosas | @mangic_cv

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna