×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les patronals i l’ICS no cedeixen: els MIR es preparen per una nova vaga

Tercer dia de vaga dels MIR a Catalunya i la reunió amb l’ICS i les patronals sanitàries es tanca sense acord. Com ja van avisar, mantenen la vaga convocada de 5 dies per la setmana vinent.

Contracorrent

dijous 24 de setembre de 2020
Facebook Twitter

Foto: Concetració en Plaça Sant Jaume, Barcelona

Un dia més, els MIR de Catalunya s’han mobilitzat per exigir millores salarials, més formació i horaris de treball dignes. Ha estat el tercer dia d’unes jornades de vaga que van començar dilluns amb una gran concentració de més de 500 metges davant del Departament del Salut.

Després del tall de la Gran Via a Barcelona d’ahir, centenars de residents s’han concentrat avui a la Plaça Sant Jaume a partir de les 12:00h. Les consignes contra la precarietat laboral han omplert el centre de la ciutat reclamant més formació i menys explotació.

Unes jornades de lluita que han estat un gran èxit des del punt de vista de la participació. Els organitzadors han informat d’un seguiment al voltant del 90% durant els tres dies, exceptuant a aquells i aquelles que no els han deixat fer vaga a causa dels serveis mínims.

Al llarg d’aquests dies, diferents sectors han volgut donar el seu suport a la lluita dels residents i així ho han manifestat a través de les xarxes socials o participant de les accions.

Et pot interessar: Tot el nostre suport a la vaga dels MIR a Catalunya

Avui, representats dels MIR han tornat a reunir-se per negociar amb l’Institut Català de Salut i les patronals del sector.

“Respecte de la reunió d’ahir realment no hem avançat res. Han presentat el que van presentar ahir de forma de diferent, fent una mica de números i malabars, a veure si d’aquesta forma colava. I no ha colat perquè els números ja els portem nosaltres fets.”- declarava una membre del comitè de vaga.

Donat les llargues jornades de guàrdia, una de les principals reivindicacions dels MIR són les hores de descans.

“Ens volen donar descansos diferits de les guàrdies de 24 hores. Si nosaltres no descansem després d’una guàrdia de 24 hores de cap de setmana, ens afecta a la nostra salut i afecta a la salut dels usuaris de la sanitat.”- afirmaven des del comitè de vaga després de la reunió.

Alhora, tampoc la demanda retributiva ha estat satisfeta. Les patronals i l’ICS proposaven un augment salarial del 5%, és a dir, un euro i mig al dia per a cada metge. Es tracta d’un augment ínfim d’un sou precari que no arriba als 1000 euros mensuals.

Davant d’aquesta situació, els MIR han decidit mantenir els cinc dies de vaga convocats a partir del dilluns 28.

Així, l’ICS vinculat a la Generalitat i les patronals sanitàries, beneficiades de les privatitzacions de la sanitat pública liderades pels darrers governs, intenten mantenir la precarietat laboral dintre del sector i l’infrafinançament. Precisament, el caràcter neoliberal que ha caracteritzat les seves polítiques durant els últims anys i que ha tingut conseqüències fatals durant la pandèmia.


Facebook Twitter

Contracorrent

Catalunya

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Final d'any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

Final d’any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu