×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les principals ciutats de l’Estat espanyol es tenyeixen de verd per l’avortament legal a Argentina

Madrid, Barcelona, Saragossa o Vigo eren testimonis de concentracions en solidaritat amb la lluita que s'està donant a Argentina per que el dret a l'avortament sigui llei el dia que es portava a votació en el Senat argentí.

EsquerraDiari.cat

dijous 9 d’agost de 2018
Facebook Twitter

Milers de persones sortien als carrers de les principals ciutats de l’Estat espanyol per mostrar suport a la lluita que s’està donant a Argentina pel dret a l’avortament lliure i legal.

Tant en l’Estat espanyol com en altres països del món, el moviment de dones ha sortit al carrer per demostrar la seva força i solidaritat, exigint que l’avortament lliure i legal sigui llei a Argentina.

Des d’Esquerra Diari i Pan y Rosas hem estat participant en les diferents concentracions, mostrant el nostre suport i explicant en directe el desenvolupament d’aquestes. T’expliquem com s’ha viscut aquesta jornada històrica a Argentina a les principals ciutats de l’Estat espanyol.

Madrid

Des de les 12 del matí, centenars de dones es concentraven enfront de l’ambaixada argentina al centre de la capital, per expressar la seva solidaritat amb la lluita de les dones argentines pel dret a l’avortament. No van ser les úniques, un petit grup -quatre o cinc persones- dels autodenominats “provida” van tractar de boicotejar l’acte abans d’abandonar el lloc davant la diferència numèrica.

Malgrat ells, la calor asfixiant i la policia que tractava d’arraconar a les persones que defensaven el mocador verd, no van aconseguir evitar que s’escoltessin alt i clar les proclames per la legalització de l’avortament, per la fi de les morts per avortaments clandestins i contra el patriarcat.

L’agrupació de dones Pan y Rosas va estar present, com no podia ser d’una altra manera, en aquesta cita recolzant una lluita molt present per a les dones en gran part del món i recordant que, encara que en l’Estat espanyol l’avortament és legal, no solament no ho és per a totes les dones -com les immigrants sense papers i les menors de 16 anys- sinó que està amenaçat des dels sectors més conservadors.

Barcelona

També a Barcelona centenars de persones van sortir al carrer per exigir que l’avortament legal sigui llei a Argentina, i ho van fer per partida doble. A les 12:00h del matí, igual que en la resta de ciutats, hi havia una concentració enfront del consolat argentí de la capital catalana.

Càntics com a “avortament legal a l’hospital” no paraven de ressonar als carrers, exigint la fi dels avortaments clandestins que s’emporten milers de vides per davant cada any.

Més tard, a les 20:00h, la segona concentració del dia es produïa a la cèntrica plaça Sant Jaume, enfront de l’Ajuntament. Centenars de persones se sumaven a aquesta concentració que ha seguit amb els càntics i consignes del matí.

El més repetit, com no podia ser d’una altra manera, és la demanda que el dret a l’avortament legal i segur sigui d’una vegada llei a Argentina.

Des de Pan y Rosas participavem en ambdues concentracions, donant el nostre suport a la lluita que s’està donant a Argentina i denunciant que aquest sistema patriarcal i capitalista fa que el futur i la salut de milions de dones es decideixi en una càmera tan reaccionària com és el Senat.

Mocadors Verds a Santiago de Compostela, Vigo i Saragossa

Moltes més eren les ciutats que van tenir concentracions. A Vigo prop de 150 persones es van ajuntar per cridar per l’avortament legal i en solidaritat amb les dones argentines.

Com asseguraven les companyes en el manifest de tancament, la lluita contra el patriarcat no coneix fronteres. També des de terres gallegues es va a seguir amb especial atenció el desenvolupament de la votació del Senat.

Prop de Vigo, a Santiago de Compostela, un grup de persones es concentraven enfront de la catedral en solidaritat. Com deia Paula Ríos, del moviment de dones galego, l’acte és una mostra de suport i solidaritat “a les nostres germanes argentines”.

També la companya de Pan y Rosas, Josefina Martinez, denunciava des de la mateixa concentració a Santiago, que 38 senadors puguin decidir sobre la vida de “les nostres germanes, mares, amigues…”

A l’altre costat de l’Estat espanyol, a Saragossa, desenes de persones també es concentraven enfront del Paranimf en una concentració de solidaritat que també exigia l’avortament legal i segur a Argentina.

Una jornada que tornava a posar de manifest que el moviment de dones no entén de fronteres, i que quan aquest sistema patriarcal i capitalista ataca als seus drets i vol decidir, encara més, sobre les seves vides, s’aixeca amb tota la força per llluitar als carrers, a Argentina, en l’Estat espanyol i on sigui necessari. Avui ho cridem totes i tots #QueSeaLey!


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah