×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les prioritats del govern “progressista”: Pedro Sánchez sedueix inversors a Wall Street

La gira pels Estats Units de Pedro Sánchez ha inclòs reunions amb els principals fons d'inversió i bancs del món. El president espanyol ha assegurat que no hi haurà reformes que afectin els seus guanys.

Beatriz Luque

dilluns 26 de juliol de 2021
Facebook Twitter

Sánchez ha mantingut una reunióo especial amb 14 fons d’inversió i bancs nord-americans, entre ells amb Representants de Blackstone, Soros Fund Management, JPMorgan, Lone Star Funds, Morgan Stanley, o Providence Equity Partners.

Alhora, va mantenir una reunió bilateral amb Larry Fink, president de BlackRock, el major fons d’inversió del món i el que més diners té invertit en l’Ibex-35. Aquest fons voltor té important participació en empreses de l’Ibex com Santander, Iberdrola, Repsol, CaixaBank i BBVA.

El president, que ha recorregut seus de les empreses i platons de televisió, ha volgut deixar el missatge que Espanya és una plaça segura per a les inversions privades i un destí més que atractiu, ja que es comptarà amb l’estímul dels 140.000 milions de les ajudes europees.

La intenció del govern és aconseguir una xifra superior en inversions privades, per a això s’ha ocupat d’assegurar que el capital financer i les grans multinacionals només hi poden guanyar amb les seves inversions al país. Consultat especialment per les possibles conseqüències d’una reforma laboral o una llei d’habitatge, el missatge de Pedro Sánchez ha estat molt clar: la prioritat són les inversions i els bons negocis, la resta (com els drets dels treballadors) és negociable.

En les trobades amb Sánchez han participat representants de Blackstone, un fons voltor que té sota el seu control més de 30.000 habitatges de lloguer a través de socimis, i que ha estat darrere de múltiples casos de desnonaments de blocs sencers.

En aquest sentit, ha quedat clar que la "Llei d’habitatge", que és renegociada i postergada entre Podemos i el PSOE, no és cap prioritat per al govern. I que, quan surti, estarà totalment condicionada per aquests compromisos amb els fons voltors i la banca. Tant és així, que des de Podemos ja han reconegut que veuen molt difícil que la llei pugui sortir enguany.

Queden així postergades, novament, les demandes socials enfront de la crisi de l’habitatge, l’augment dels preus del lloguer i els desnonaments. Les prioritats del govern "progressista" són unes altres.

Sobre el balanç del viatge, a l’entorn de la presidència han explicat que aquest tenia objectius econòmics, no polítics, i que per això no s’ha reunit amb Biden. Encara que és probable que tampoc estigués en l’agenda del president nord-americà, més preocupat en aquests últims dies per la situació a Cuba, i una nova ronda de sancions cap a l’illa.

Consultat per la premsa sobre aquest tema, Sánchez va assegurar que tenia “un respecte absolut a la posició política interna estatunidenca”. També va indicar que “jo mateix he sol·licitat al Govern cubà que iniciï totes les transformacions, les reformes que es necessiten, perquè els cubans puguin, ells sols, sense ingerències de ningú, trobar el seu camí per a gaudir dels drets i llibertats que, afortunadament, el meu país gaudeix des de fa ja moltíssims anys”, en sintonia amb les posicions imperialistes respecte a Cuba. Ja que, si bé Espanya dóna suport a la resolucions que demanen el cessament de l’embargament cap a aquest país, no fa absolutament res perquè això es pugui aconseguir, i és només una declaració formal de tant en tant.

De conjunt, el viatge de Sánchez abans de l’estiu, mostra l’orientació que ve per al pròxim curs polític: un govern orientat a aconseguir una "recuperació econòmica" important, prioritzant les ajudes a les grans empreses i postergant una vegada i una altra les necessitats socials.


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya