×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Llibertat immediata i sense càrrecs a tots els detinguts i detingudes dels CDR! Prou criminalització!

L'ofensiva espanyolista del Règim del 78 per acabar amb el conjunt del moviment independentista es redirigeix ara sota l'amenaça de la judicatura cap a la criminalització dels CDR i les detencions dels seus integrants.

Facebook Twitter

Manifestació a la Plaça Sant Jaume contra la repressió als CDR. Foto: ID

Durant les últimes setmanes el cop institucional contra Catalunya per part del Règim del 78 s’ha aprofundit de forma desmesurada. Després de la decisió d’enviar a presó preventiva a gran part del Govern i l’ex presidenta del Parlament, així com la detenció i l’intent d’extradició de Carles Puigdemont des d’Alemanya, l’ofensiva es redirigeix ara contra l’esquerra, i especialment cap als Comitès de Defensa de la República (CDR).

En aquest marc i a requeriment de l’Audiència Nacional, la Guàrdia Civil ha iniciat aquest dimarts un operatiu contra els CDR, detenint fins al moment a una dels seus integrants. L’operació, que encara segueix oberta, es proposa efectuar més detencions relacionades amb els talls de carreteres i l’obertura dels peatges durant les vacances de Setmana Santa. El ministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido, ha declarat que els càrrecs que se’ls imputa són per delictes de "rebel·lió" i "terrorisme", quelcom que sembla confirmar-se en el cas de la primera detinguda que ha estat traslladada a l’Audiència Nacional.

Al mateix temps, els Mossos d’Esquadra, detenien aquest matí a sis membres dels CDR en les localitats d’Arenys de Mar, Malgrat de Mar, Solsona i Òrrius. Aquests joves, ja alliberats amb càrrecs, estarien acusats de "desordres" i "atemptat contra l’autoritat" durant el transcurs de la manifestació del passat 30 de gener després de la suspensió del ple d’investidura de Carles Puigdemont.

Els CDR vénen demostrant una important capacitat d’autoorganització i mobilització, especialment des de l’atac brutal cap als consellers i el seu enviament a presó, convocant milers de persones als carrers, envoltant edificis institucionals al crit de “vaga general” i tallant carreteres. Donant inici així al que s’ha anomenat la “Primavera Catalana” i prenent el testimoni de la jornada històrica de l’1-O, però també de les vagues del 3-O i el 8N.

I davant la possibilitat que es pugui obrir un major escenari de mobilitzacions per part dels CDR i l’esquerra independentista, el Règim del 78 no dubta en desfermar una veritable campanya de criminalització per aniquilar d’arrel les aspiracions independentistes del poble català a càrrec de jutges, fiscals i policia i sota l’amenaça de delicte de “rebel·lió” a tot el que sigui expressió de la defensa al dret a decidir i contra la repressió.

No obstant això, la campanya de criminalització cap als CDR i l’esquerra independentista catalana porta setmanes “cuinant-se”. A l’anunci de la pròpia Fiscalia de l’Audiència Nacional d’obrir accions penals contra els Comitès de Defensa de la República per “actes vandàlics que posen en perill la pau pública, l’ordre constitucional i l’essència del sistema democràtic”, se li sumen les alarmes de “batasunització” per part dels mitjans de comunicació i les exigències de “mà dura” al Govern de part dels altres partits del bloc espanyolista. Fins i tot membres d’En Comú Podem com Xavier Domenech o l’alcaldessa del Barcelona, Ada Colau, es van sumar a aquesta campanya amb declaracions en contra dels CDR.

La Corona també ha volgut deixar un missatge de suport a les mesures repressives necessàries per frenar qualsevol intent de que el poble català dugui a terme el mandat sorgit de les urnes el passat 1 d’octubre, tal com es va veure dilluns passat. Només 24 hores abans de l’inici dels operatius policials contra els membres dels CDR, el rei Felipe VI visitava Barcelona per fer el lliurament dels despatxos a les noves promocions de jutges, mentre els Mossos d’Esquadra reprimien i impedien la protesta dels CDR i els estudiants propers al lloc de l’acte. Una visita, la de l’hereu de l’hereu de Franco, que és vista com un gest de suport total a la judicatura i la seva campanya criminalizadora contra el poble català.

Davant l’actual croada repressiva, des del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT) creiem que l’única forma per acabar amb la repressió cap al poble català i fer efectiu el mandat popular de l’1-O és potenciar la mobilització independent. Les direccions de CCOO i UGT han de deixar de pujar-se al carro de les declaracions que criminalitzen la lluita del poble català i convocar urgentment una vaga general a Catalunya per la llibertat dels presos polítics i contra el 155.

En el mateix sentit, l’esquerra independentista i l’esquerra sindical han de posar-se al capdavant d’imposar-la a les direccions dels sindicats majoritaris que estan donant l’esquena a les demandes democràtiques de Catalunya, convocant assemblees, aturades i actes als centres de treball. La seva inacció enfront de semblant atac contra els drets democràtics més elementals és inadmissible i solament pot jugar en contra dels interessos de la classe treballadora.

Aquest atac brutal cap al conjunt del moviment independentista català indica el camí d’una restauració reaccionària del Règim del 78, signada per més centralisme, més persecució als drets i llibertats democràtiques fonamentals en tot l’Estat espanyol. I d’aquesta manera tenir via lliure per fer passar l’agenda d’ajustos pendents, basada en jutges, fiscals i policies.

Per això, la “primavera catalana” ha de confluir amb la resta de lluites socials i democràtiques que es vénen mobilitzant en la resta de l’Estat des de principis de 2018 per copejar com un sol puny contra el govern i el règim. Els sindicats i organitzacions com Unidos Podemos de la resta de l’Estat espanyol han de convocar a grans manifestacions per la llibertat dels presos i pel dret a decidir si no volen ser còmplices de la campanya de repressió i criminalització en curs.

És imprescindible ampliar la base social del moviment democràtic català, guanyant als sectors de la classe obrera que ho veuen com alguna cosa aliena. Per a això cal vincular aquesta batalla democràtica amb la lluita per un programa per resoldre els grans problemes socials d’atur, precarietat, pensions i serveis públics. Solament així es podrà conquistar una república catalana, que no sigui dels capitalistes sinó dels treballadors i socialista.

Llibertat sense càrrecs a tots els detinguts i detingudes dels CDR!

Prou repressió i criminalització!

Llibertat a tots els presos polítics!

A baix el 155!

Per una vaga general a Catalunya!

Per un gran moviment en tot l’Estat contra el Règim del 78 i pel dret a decidir!

Per una república catalana obrera i socialista!


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

I què fem contra l'extrema dreta?

I què fem contra l’extrema dreta?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques