Pandèmia

COMUNICAT IAC

Marlaska prohibeix la concentració del 1 de maig del sindicalisme alternatiu a Barcelona

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), ha rebut una comunicació del ministre de l’interior F. Grande-Marlaska, que va prohibir una concentració el 1 de maig a la plaça Sant Jaume organitzada, amb totes les garanties sanitàries i de seguretat possibles. Publiquem el seu comunicat.

dijous 30 d’abril| edició del dia

Aquesta concentració unitària i reduïda a plaça Sant Jaume, estava prevista el divendres per l’1 de Maig. Però, abans que l’Estat els hagi respost si els ho autoritza o no, els Mossos d’Esquadra ja han avisat que actes de denúncia a tot manifestant que intercepti aquest dia i que, per tat, "els multarà".

Entre els col·lectius que s’han sumat a la iniciativa de la IAC, hi ha CGT, COS, Fapac, la Plataforma 3-O, Procés Constituent, Marea Blanca, Papeles para todos o la CUP.

La IAC va informar que, aquest dimecres a la nit, "directament a casa a l’hora de sopar, al més vell estil del motorista franquista, vàrem rebre la comunicació en ma en la que el ministre de l’interior F. Grande-Marlaska ens prohibia la concertació, comunicada amb tots els requisits administratius, de 50 persones a la plaça Sant Jaume organitzada, amb totes les garanties sanitàries i de seguretat possibles, per commemorar la jornada reivindicativa de la classe treballadora i d’homenatge als seus morts I represaliats".

Explica a més com s’ está utilitzant l’Estat d’alarma per legitimar la represión i prohibición de tota manifestació: "Tant normatives com la jurisprudència indiquen que l’estat d’alarma no pot comportar la suspensió de drets fonamentals, inclòs el de reunió, expressió, participació i, en conseqüència, de manifestació.

I valoran una contradicció entre aquesta prohibició i les gestions de part de l’Ajuntament de Barcelona, de seguretat insuficients i la militarizació del espai públic, "per mitjans de comunicació i xarxes socials, concentracions com la roda de premsa de l’alcaldessa de Barcelona el 24 d’abril, les condicions amb les que ha de viatjar la classe treballadora de l’àrea metropolitana en el transport públic, les inútils desfilades militars, o les declaracions de premsa del cap de l’oposició a les granges de borregos…"

Denuncien també, "les actuals amenaces de repressió indiscriminada dels Mossos d’Esquadra, en els mitjans de comunicació, cap a les persones que intentin exercir els seus drets fonamentals aquest 1r de maig" i "dels actuals governs autoanomenats els “més progressistes de la història d’Espanya”, es continuï gestionant, polítiques contràries als interessos de la classe treballadora des de la repressió, la llei mordassa, l’estat policial, la militarització i la persecució sancionadora administrativa i penal".
temes relacionats

Pandèmia   /    Intersindical Alternativa de Catalunya   /    Repressió    /    Món obrer   /    CGT Catalunya   /    Sindicats   /    Catalunya

Comentaris

Comentar