×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Menys temps de quarantena i més restriccions de cara a cap d’any

Avui mateix ha tingut lloc una reunió de Sanitat amb el Consell Interterritorial per a abordar la sisena onada de la pandèmia en plenes festes. En aquesta, van decidir reduir els dies de quarantena de més de 500.000 contagiats.

EsquerraDiari.cat

dimecres 29 de desembre de 2021
Facebook Twitter

Aquest dimarts s’ha arribat a un nou màxim de positius de Covid amb 100.000 nous contagis. I encara que en la gran majoria dels casos sobre persones vacunades transita amb símptomes lleus o de manera asimptomàtica, la seva gran capacitat de contagi, pressiona de manera important el sistema de salut.

En l’última setmana, les hospitalitzacions han crescut en un 29% (2.218 pacients més) i els ingressos en l’UCI un 18% (en 264). Un sistema de salut, que no ha estat estructuralment reforçat per a fer front a la pandèmia i molt tocat després de dècades de retallades. Això està portant al límit al personal sanitari.

En aquest marc, Carolina Darias, la ministra de Sanitat va reunir els consellers autonòmics en la Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per a discutir com abordar la sisena onada.

La Ponència de Alertas, composta per experts i tècnics en epidemiologia, després d’estudiar i debatre el tema en el Consell Interterritorial que l’aïllament de 10 dies que regia fins ara per als positius de Covid, estiguin o no vacunats, serà rebaixat fins als 7 dies. Una resolució en la línia que proposaven prèviament a aquesta reunió comunitats com Andalusia i Madrid. A les quals també es va sumar Catalunya.

Això respon a evitar que s’escalabrin en ple pic de la Òmicron molts serveis essencials per la quantitat de contagis entre el seu personal, així com les baixes en general d’altres sectors, la qual cosa els permet evadir el cost econòmic que això suposa, enfront d’un virus que -segons alguns estudis- tindria temps més curts d’incubació.

Una mesura en el mateix sentit que ja han pres altres països com el Regne Unit o els EUA, que ja ha anunciat Grècia amb la premissa de "no paralitzar" el país i que remenen uns altres com Itàlia.

Isabel Rodríguez, la Ministra portaveu del govern va donar suport a aquelles comunitats que estan estudiant restriccions de cara a la Nit de cap d’any, que se celebrarà aquesta setmana enmig d’una forta alça dels contagis.

Més enllà de la vacunació, les mesures coercitives, i portar al personal sanitari al límit enmig de la sisena onada, se segueix sense abordar l’enfortiment del sistema de salut pública amb l’augment massiu de personal sanitari, d’infraestructures i pressupostari així com altres mesures elementals com l’alliberament de les patents de les vacunes de les farmacèutiques per a contenir el virus i les seves variants a nivell mundial. Sense parlar de les conseqüències econòmiques i socials per a la classe treballadora i les majories populars.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"