×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Milers de joves es mobilitzen en l’Estat espanyol contra el capitalisme que destrueix el planeta

“Si el planeta fos un banc, ja l'haurien rescatat”. Aquesta consigna, multiplicada en milers de veus, resumeix bé l'esperit que s'ha viscut en aquesta jornada de la #VagaGlobalPelClima en diverses ciutats espanyoles.

EsquerraDiari.cat

divendres 24 de setembre de 2021
Facebook Twitter

Perquè el que senten milers de joves és indignació enfront d’un sistema capitalista que està destruint el planeta, i enfront de governs que, siguin del color que siguin, conservadors o "progressistes", només governen en benefici de les grans empreses contaminants i els bancs que espolien el món sencer. Perquè fins i tot enmig de la crisi i la pandèmia, sobren els diners, només si es tracta de donar-li’s a les empreses de l’IBEX 35, mentre milions cauen en la pobresa. Mentrestant, sorgeix una generació que és conscient que ha de posar-se dempeus per a defensar el planeta i el seu futur.

La vaga començava al matí amb accions a Puerta del Sol de Madrid, Plaça Universitat de Barcelona i Plaza San Francisco de Saragossa, organitzades per estudiants. A la tarda, es desenvolupaven les mobilitzacions més importants en diversos punts de l’Estat espanyol.

A Madrid, la manifestació de la tarda començava en la cèntrica Plaza de Callao. Allà es va poder escoltar: “De nord a sud, d’est a oest, la lluita segueix, costi el que costi”, i altres càntics com “Repsol, expropiació”.

Amb una gran pancarta que deia “Governi qui governi, el clima es defensa” la manifestació era encapçalada per Fridays for Future i altres col·lectius ecologistes que llançaven lemes contra el canvi climàtic i contra el capitalisme. Potser el més cridaner de la manifestació és que va estar nodrida de joves i adolescents.

Gran bloc juvenil combatiu i anticapitalista

El bloc juvenil i anticapitalista de les agrupacions Contracorrent i Pan y Rosas destacava en la manifestació per la seva masividad, agitant amb molta força contra el capitalisme i els governs. “El capitalisme destrueix el planeta, destruïm el capitalisme” es podia llegir en una de les seves pancartes.

“La transició ecològica serà anticapitalista i revolucionària o no serà!” deia una jove amb una bandera LGTBI de Pan y Rosas a la mà. I altres responien: “A-Anti-anticapitalistes!”

Els joves de Contracorrent i Pan y Rosas de Madrid es van estar organitzant durant les ultimes dues setmanes en assemblees obertes en les universitats Carlos III, als campus de Ciudad Universitaria i Somosaguas de la UCM i en la UAM, a més de enganxar cartells en instituts i FPs, igaul que els i les companyes de Barcelona a les facultats de Dret i l’Autònoma de Barcelona. En aquestes assemblees, desenes de joves van debatre que és més urgent que mai construir una joventut anticapitalista, feminista i revolucionària, que davant als capitalistes i a tots els seus governs, abans que acabin de destruir el planeta. I amb aquesta força i aquesta organització es va arribar a la manifestació d’aquest divendres 24 de setembre.

Queden totes les ganes de seguir-la, en pròximes reunions, assemblees i manifestacions a totes les facultats de l’Estat espanyol. Queda tota l’energia per a seguir aquesta lluita, que és internacional, perquè “no hi ha planeta B”, i perquè “la lluita és l’únic camí”.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria