×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Milers de membres de les meses electorals demanen la baixa

Les Juntes electorals han informat que més de 9 mil persones designades com autoritats de mesa per a les eleccions del 14F han demanat la baixa. Aquesta xifra pertany només a la demarcació de Barcelona. Però fins al 29 de gener se n’havien rebut unes 5.500 sol·licituds de les quatre províncies catalanes.

EsquerraDiari.cat

dimecres 3 de febrer de 2021
Facebook Twitter

La situació de la tercera onada de la Covid-19 que ja és greu, a més de la soca britànica que és més contagiosa, conjuntament amb la discussió entre el PSC i la resta dels partits i la decisió del passat divendres del TSJC han provocat molt temor entre la població i dubtes sobre si anar a votar o no.

Et pot interessar: [VIDEO] Vaccins per a tothom i per una sanitat totalment pública!

Però el que és pitjor que l’existència del virus, és la gestió que s’està fent del mateix. Tant el govern autonòmic català com el govern central donen moltes raons perquè els votants dubtin en anar a votar o no. Les “mesures” de seguretat s’han dissenyat a correcuita i són mínimes.

La campanya de vacunació no només és un fracàs “gràcies” al capitalisme voraç que tenen els empresaris i accionistes de les farmacèutiques per guanyar més diners. També és un fracàs per tots els casos de polítics, cures, empresaris i “amiguetes” que s’han vacunat sense ser grup de risc.

Precisament per això s’ha disparat la demanda de vot per correu. Més de 200 mil persones ho han demandat i les cues a correus seran una constant fins al divendres. Però l’opció de votar per correu no és una solució. Com veiem, en lloc de generar grans aglomeracions de persones en seu electoral, ho fan en les oficines d’aquesta administració.

Una primera mesura bàsica és la vacunació de les persones que siguin autoritats de meses. Fa temps que diuen que això no és possible per un problema de temps. Però sí que era possible haver començat el procés a finals de desembre i arribar bé al 14F. Però si això no és possible, no hauria d’haver-hi cap problema en retardar la data una o dues setmanes. Però això no és el que va argumentar el Govern català, ni tampoc va pensar el TSJC. On viu aquesta gent?

Una altra mesura consisteix a utilitzar el vot electrònic. Però diuen que això és molt difícil d’implementar. Però si al desembre els experts ja deien que després de festes hi hauria un repunt del virus, per què no van prevenir aquesta possibilitat quan van convocar les eleccions.

Un altra mesura consisteix en posar el doble de centres de votacions. A tota Catalunya hi haurà 2764 col·legis electorals, això vol dir només uns 84 centres més que el 2017. Tenint en compte tots els centres cívics i oficines que tenen les diferents administracions públiques, com pot ser que no puguin duplicar-ne els centres?

Sens dubte que es necessita un canvi de govern urgent. La classe treballadora i els sectors populars estan patint una crisi social i econòmica duríssima. Però ni el govern català, ni el central i molt menys la dreta són la solució.

Malauradament tampoc ho són aquestes eleccions ja que cal una alternativa dels treballadors per treure els diners als rics i així finançar la lluita contra la Covid, millorar els ingressos dels treballadors en ERTOs i EROs, i els petits comerços en fallida o tota la gent que ha traspassat el llindar de la pobresa.

No obstnat, el Govern ha organitzat unes eleccions sense mesures de seguretat, multant als activistes que lluiten per la sanitat pública i els sectors més pobres són castigats per la pandèmia. Tot això amb una sanitat pública a punt de col·lapsar.

També pots llegir la declaració del CRT: Contra unes eleccions imposades, per una alternativa anticapitalista i d’independència de classe: vot nul o abstenció


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts