×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Milers de persones es manifesten a Madrid contra la cimera de l’OTAN

Una massiva manifestació va recórrer ahir el centre de Madrid per rebutjar la cimera de l'OTAN que es desenvoluparà en aquesta ciutat entre el 29 i 30 de juny.

EsquerraDiari.cat

dilluns 27 de juny
Facebook Twitter

En arribar a Atocha, poc abans de l’hora d’arrencada de la marxa, el primer que podia veure’s era un enorme operatiu policial, amb furgons policials i milers d’agents destinats a envoltar als manifestants.

La manifestació va ser convocada per diverses plataformes: Plataforma estatal por la pa OTAN No, la Plataforma OTAN No de Madrid i la Asamblea Popular contra la guerra. La convocatòria va aconseguir sumar a diversos milers de persones als carrers madrilenys, moltes d’elles arribades d’altres punts de l’Estat espanyol.

“No a l’OTAN, bases fora”, “Contra el govern imperialista, i les seves violències, resistència” i “No a les guerres” eren alguns dels lemes més escoltats juntament amb “Govern progressista? Govern imperialista!”.

La massacre de Melilla, amb la mort de més de 37 immigrants, producte de la repressió de les forces militars i policials del Marroc i l’Estat espanyol, també va ser un eix de les denúncies en la manifestació. Alguns cartells denunciaven: “37 morts a Melilla, el govern ‘progressista’ és responsable”

El Corrent Revolucionari de Treballadores i Treballadors, juntament amb les agrupacions Pan y Rosas i de Contracorrent, va comptar amb la presència de nombrosos joves. Allà es va apuntar també contra les ministres d’Unidas Podemos: “Aquestes ministres que van de feministes/ però que donen suport a la guerra imperialista/ No les volem/ no a la guerra/ la classe obrera és una i sense fronteres”.

Santiago Lupe, portaveu del CRT, va denunciar que a la cimera de l’OTAN que es realitzarà aquest setmana s’aprovarà “un full de ruta de l’imperialisme nord-americà i europeu” que implica “els plans de rearmament que no tenen precedent des de la segona guerra mundial” i on el “govern progressista està tractant de ficar una agenda on el nord d’Àfrica es consideri una zona d’especial interès estratègic” i inclogui a la “immigració com una amenaça híbrida que permeti intervencions militars”. La massacre de Melilla va ser una mostra deL què això significa.

Lucía Nistal, portaveu també del CRT, va destacar que la cimera de l’OTAN es realitza enmig de la guerra d’Ucraïna. “Per això també hem de dir “que no a l’OTAN però també fora les tropes russes d’Ucraïna.” També va denunciar que en aquesta cimera “el que intentaran fer és reforçar la repressió a les fronteres i no podem sinó recordar la matança de persones a la frontera sud, persones que només tractaven de creuar per fugir de la misèria causada pel mateix imperialisme”.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat