×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Milers en suport al poble Sahrauí i dures crítiques al govern: “No sou progressistes, sou imperialistes”

Un acte multitudinari ha congregat manifestants de tot l'Estat contra la decisió del govern de reconèixer la il·legítima ocupació marroquina del Sàhara occidental.

EsquerraDiari.cat

dissabte 26 de març de 2022
Facebook Twitter

“Sánchez capullo… el Sáhara no es tuyo” i “El Sàhara no es ven”, han estat algunes de les consignes més escoltades aquest dissabte a Madrid. Milers de manifestants, en la seva majoria provinents de la comunitat sahrauí, han envoltat el Ministeri d’exteriors en el centre de Madrid.

Des del primer moment es podia percebre que seria una de les manifestacions més multitudinàries en suport als sahrauís. Hi ha molta indignació amb Pedro Sánchez i el govern. “Traïció”, “ens han venut” es podia escoltar de boca en boca.

D’aquesta manera s’ha rebutjat la decisió anunciada per Pedro Sánchez per a reconèixer la il·legítima ocupació del Sàhara Occidental per part de la dictadura del Marroc. Una punyalada directa a la causa del poble sahrauí que des de fa dècades està lluitant pel seu dret a l’autodeterminació.

“No sou progressistes, sou imperialistes” s’ha començat a escoltar també en referència al govern de coalició. Les explicacions que ha donat aquesta setmana Pedro Sánchez sobre els motius de la seva decisió són més que clars. Es tracta d’un acord amb la dictadura del Marroc perquè aquest govern continuï jugant el paper de “gendarme extern” de la frontera sud espanyola, a Ceuta i Melilla. Un paper que agraeix també tota la Unió Europea. I és que mentre s’omplen la boca d’hipòcrites discursos humanitaris sobre els refugiats ucraïnesos, no volen que ni un sol migrant o refugiat provinent d’Àfrica i zones devastades per la guerra com l’Afganistan, l’Iraq, Síria o Líbia traspassin les fronteres europees.

El gir del govern “progressista” en aquest tema no es pot entendre sinó com a part també de l’escalada de rearmament imperialista i el rol que està jugat el govern espanyol com a part de l’OTAN imperialista.

A l’acte han pres la paraula representants del Frente Polisario, i actors com Willy Toledo o Carlos Bardem, els qui sempre han donat suport a la lluita del poble sahrauí. També han parlat dirigents de CCOO, UGT, Más País, Equo, Izquierda Unida i Podemos. En el cas d’aquestes dues forces, amb la contradicció evident de ser part del govern imperialista que està lliurant al poble sahrauí. Però sembla que Podemos i IU senten que poden ser part del govern i alhora actuar com si fossin opositors.

Des del CRT i l’agrupació juvenil Contracorriente han participat amb una gran pancarta que deia: "Dret a l’autodeterminació del poble sahrauí! A baix l’imperialisme espanyol! A baix la dictadura de Mohamed VI!"

L’actor Willy Toledo, ha assenyalat que "No farem un pas enrere en les traïcions que el govern espanyol està donant davant el genocida govern marroquí". A continuació donava lectura al manifest de la concentració.

Finalment, tancava l’acte un representant del Frente Polisario: "Estem més preparats que mai per a seguir la nostra lluita fins al final". L’acte acabava després de forma molt emotiva, entonant les estrofes d’una cançó de Labordeta.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah