×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Miley Cyrus defensa el dret de les dones a decidir sobre el seu cos

A tan sols un parell de dies del seu tuit a favor de l'avortament lliure i segur, l'actriu ha rebut milers de comentaris de suport i altres milers d'odi.

Laura Aparicio

dissabte 8 de juny de 2019
Facebook Twitter

Enmig d’una nova ofensiva contra els drets de les dones als Estats Units i el món, actrius com Susan Sarandon o Taylor Schiling, Dascha Polanco o Diane Guerrero de la sèrie ’Orange is the new black’ s’han pronunciat a favor de l’avortament i en solidaritat amb la lluita de les dones argentines per la seva legalització.

Fa un parell de dies Miley Cyrus es va sumar a la llista d’actrius i celebritats que obertament donen suport a l’avortament lliure i segur, perquè no morin les dones per avortaments clandestins.

L’actriu i cantant va publicar una foto en twitter d’un pastís que diu "l’avortament és cuidat de la salut"; aquesta és part d’una campanya per a ajuntar fons en benefici de l’organització Planned Parenthood (planificació familiar). A més utilitza l’Etiqueta #WomenRightsAreHumanRights (els drets de les dones són drets humans).

La foto és una col·laboració amb el dissenyador Marc Jacobs, amb qui va llançar la venda d’una dessuadora (xamarreta) que porta la frase "Don’t fuck with my freedom" (No fotin amb la meva llibertat), que és part de la recaptació de fons per a l’organització de planificació familiar.

Aquesta foto, ha deslligat una onada de respostes d’odi encapçalades per persones que asseguren ser "pro-vida" i criminalitzen el dret de les dones a decidir sobre el seu cos, encara en situacions "límit".

Aquests missatges d’odi manquen d’arguments reals, fonamentats en el biològic, molts d’ells no tenen coneixement del desenvolupament d’un fetus en l’úter, molt menys del procés de legrado.

La cantant també ha rebut milers de mostres de suport; i malgrat les crítiques per milers dels seus seguidors, ha debatut amb desenes d’ells, defensant el dret de les dones a decidir sobre els seus cossos-.

La posició que tenen estàs celebritats fa que el tema sigui molt més visible i es posi sobre la taula; no obstant això és indispensable que les dones prenguem els carrers per a garantir el nostre dret a la vida, a no morir a les sales de clíniques clandestines. Per la legalització de l’avortament a tot el món, i pel dret a educació sexual de qualitat i a viure la nostra sexualitat plenament.


Facebook Twitter

Laura Aparicio

Agrupación de Mujeres Pan y Rosas México

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea