×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Mobilització històrica en una jornada de vaga decisiva contra Macron

La jornada d'aquest 23 de març va trencar el rècord de manifestants de la vaga del 7 de març a les principals ciutats. Es va tractar d'una jornada decisiva: mentre Macron continua amb la seva política autoritària i antiobrera, l'aplicació del decret 49.3 ha radicalitzat el moviment. Es fa necessari endurir la lluita i generalitzar la vaga per a vèncer a Macron.

EsquerraDiari.cat

divendres 24 de març de 2023
Facebook Twitter
Histórica movilización en Francia este 23 de marzo. 800.000 personas en París. - YouTube

3.5 milions de persones es van mobilitzar a tota França i 800.000 només a París segons els sindicats. Es tracta d’una xifra rècord de manifestants des que va començar el moviment de lluita contra la reforma jubilatòria al gener. Aquest rècord es va repetir a les principals ciutats i es combina amb una major radicalització de les accions, una forta repressió policial i l’extensió de bloquejos a diferents punts del país.

França va viure aquest dijous 23 de març una nova jornada de vaga nacional i mobilitzacions a tot el país. Va ser la primera acció convocada per la Intersindical (que agrupa els principals sindicats) després d’una setmana de fortes mobilitzacions espontànies després de l’anunci del Govern d’aprovar l’antipopular reforma jubilatòria per decret.

La utilització d’aquesta eina antidemocràtica coneguda amb el nom d’article 49:3 li va costar al Govern un vot de censura al parlament l’últim dilluns que si bé no va arribar a comptar amb el número necessari per a destituir-lo, va deixar a Macron i el seu Govern profundament afeblit i depenent d’una major repressió per a implementar la seva agenda política. Aquesta repressió inclou la requisició dels vaguistes, l’obligació sota pena de presó o multes perquè tornin a treballar, la qual cosa ja ha generat la resistència dels treballadors a diferents punts del país.

En aquest marc, la jornada d’aquest 23 va ser decisiva per a la lluita contra la reforma jubilatòria de Macron i les seves polítiques.

Seguim en directe tot el que va ocórrer durant aquesta jornada de vaga general a França a través de desenes de corresponsals de Révolution Permanent als piquets, les ocupacions d’universitats, els talls i les manifestacions.

17h: Els primers recomptes de les manifestacions del matí d’aquest dijous 23 de març ja havien deixat entreveure una jornada de mobilització històrica, aquesta impressió es confirma a mesura que arriben les xifres de cada lloc mentre passen les hores: 250.000 manifestants a Marselle segons els sindicats, 110.000 a Bordeaux, 55.000 a Lyon, 50.000 a Clarmont, 40.000 a Nice, 30.000 a Avignon, 24.000 a Tarbes, 24.000 a Bayonne, 15.000 a Puy-a-Velai, etc. … i 800.000 a Paris!

La nostra companya Alejandra Gómez informa des de París.

15:30h: La nostra companya Alejandra Gómez, de Révolution Permanent de França, informa des dels carrers de París en aquesta nova jornada de vaga i mobilització contra la reforma jubilatòria de Macron.

12h: Acció de tall en les vies de l’estació de Lyon.

11.30h: Increïble, fins a la Universitat Assas, bastió de la dreta, està bloquejada a París.

11.00h: A Périgueux, els ferroviaris en vaga duen a terme una acció simbòlica.

10.00h: Nous sectors entren en la batalla: els estudiants d’enginyeria d’Agro Paris Tech han bloquejat el seu establiment aquest matí!

9.45h: La solidaritat contra la repressió és essencial: aquest matí s’ha celebrat a Nantes una concentració en suport dels 7 treballadors de correus reprimits.

9.30h: Louis le Grand a París, Saint-Sernin a Toulouse, Jean Macé a Rennes, molts instituts estan bloquejats aquest matí.

9.15h: Gran piquet al Centre Tècnic de manteniment ferroviari de Châtillon, on els treballadors han reprès la vaga iniciada el dilluns a la nit.

Ahir a la nit, els treballadors en vaga van enviar la seva solidaritat a les refineries de Normandia davant les requises:

Et pot interessar: Què és la "requisició de treballadors" amb la qual Macron pretén derrotar les vagues

8.45h: Lilla. Bloqueig de la Port d’Arres que condueix a l’autopista i la sortida de la carretera de circumval·lació.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso