×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Mor el torturador franquista Billy el Niño per Covid-19 sense haver estat jutjat pels seus crims

L'expolicia i torturador franquista Juan Antonio González Pacheco, àlies Billy el Niño, ha mort a primera hora d'aquest matí en una clínica madrilenya afligit per la Covid-19, segons ha transcendit en la premsa per fonts policials.

EsquerraDiari.cat

dijous 7 de maig de 2020
Facebook Twitter

González Pacheco va ser un dels membres més actius de la Brigada Polític Social de la Policia, fins a la seva dissolució en 1976, i va ser acusat de greus tortures. Es trobava ingressat en la clínica Sant Francesc d’Assís des de fa diversos dies. La mort s’ha produït al voltant de les set del matí.

Recentment, els portaveus del PSOE, Unidas Podemos, PP, Ciudadanos i Vox impedien que es fes públic el seu full de serveis. Com havia demanat el diputat d’EH Bildu, Jon Iñarritu.

Posteriorment, Unidas Podemos va aclarir que van votar en contra perquè tenien “dubtes jurídics”, assegurant que votarien a favor si la sol·licitud tornés a la taula. No obstant, el Règim del 78 no va tenir cap mena de dubte jurídic a l’hora de mantenir la impunitat dels crims franquistes i, en casos com el de Billy el Niño, la seva col·laboració amb Interior amb governs tant del PP com del PSOE.

Eldiario.es va accedir en exclusiva, al desembre de 2018, al full de serveis d’aquest torturador franquista. Un expedient que havia estat secret fins llavors i que revela una vegada més el grotesc pacte d’impunitat que impera des de la Transició: l’Estat gratificava amb reconeixements públics i premis en metàl·lic la detenció i repressió d’estudiants i comunistes.

Et pot interessar: Aquest és el full de serveis del torturador ‘Billy el Niño’ que des de Vox fins Unidas Podemos han decidit no publicar

Antic membre de la policia franquista i inspector del Cos Superior de Policia, “Billy el Niño” va ser un dels torturadors més “famosos” durant la Transició. Com a part d’aquest currículum compta amb una condecoració al mèrit policial que li va ser atorgada en 1977 i que li va suposar un increment d’un 15% de la seva pensió.

Per què se li va atorgar en el seu moment aquella medalla? Perquè va participar en l’alliberament del general Villaescusa, segrestat pels Grapo. Per això, en 1977 un altre assassí franquista, Rodolfo Martín Villa, llavors ministre de Governació, li va concedir a González Pacheco la Medalla al Mèrit Policial. Recordem que Vila està imputat en la “Querella argentina”, acusat de delictes d’homicidi agreujat durant la Transició per matances com les dels Sanfermines del 78 i els successos de Vitòria.

Tots els processos que González Pacheco tenia arracades es van sobreseure en beneficiar-se en 1977 de la Llei d’Amnistia. Però va continuar des de 1977 en la Brigada Central d’Informació, seguint sota el comandament del comissari Conesa. Traslladat després a la Brigada Antiterrorista, se’l vincula a la guerra bruta contra ETA i amb atemptats d’‘Antiterrorismo ETA’ i ‘Batallón Vasco Español’ a França.

En tota la seva vida, González Pacheco va obtenir en total cinc medalles concedides en els anys 1972, 1977, 1980, 1982. Per això, al juny de 2018, l’Associació per a la Memòria Històrica i la periodista Cristina Fallarás van fer lliurament de 266.854 signatures [en aquest moment les signatures ja són 399.047] demanant la retirada de la medalla a “Billy el Niño” pel Ministeri de l’Interior.

Com relaten en la petició de Change.org demanant la retirada de l’última medalla atorgada al torturador, “A Lídia Falcón, Billy el Niño mentre la torturava li va dir: ‘Ja no pariràs més, puta’. A Rosa María García la van fer recórrer Madrid per a reconèixer pisos francs i la van utilitzar d’escut humà. A Jesús Rodríguez, sense mediar paraula, el van colpejar en els genitals. A Chato Galante li va colpejar amb la culata d’una pistola i li va dir: ‘Ja pots dir per aquí que t’ha obert el cap Billy el Niño’. A Willy Meyer li va fer una falsa execució després d’encanonar-lo amb una pistola”.

El Govern d’Unidas Podemos i el ministre Fernando Grande-Marlaska van fer cas omís d’aquesta petició. I així és que el torturador “Billy el Niño” ha mort amb totes les seves condecoracions, amb pensió de privilegi i impune de tots els seus aberrants crims.

Per a major injustícia, abans que ell va morir una de les seves víctimes, Chato Galant. En els seus últims anys de vida, Chato es va dedicar a liderar les querelles contra el torturador “Billy el Niño” del qual va ser víctima, tant davant els tribunals argentins com a l’Estat espanyol.

Com bé diu Javier Gallego Crudo en una piulada, "Que cap virus s’emporti la nostra memòria, que no quedi impune el franquisme, que es faci justícia".


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna